Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Daikin genç yönetici adaylarını Avrupa’ya göndermeye devam ediyor

Güncelleme :08.09.2015

Daikin ısıtma, soğutma ve havalandırma sektöründeki 90 yıllık tecrübesini geleceğe taşıyacak gençlere yatırım yapmaya devam ediyor. “İlk İşiniz Pasaport Almak” sloganı ile bu yıl 4’üncüsü gerçekleşen Daikin Global Trainee Projesi, 4 genç yönetici adayını daha bünyesine kattı.
 

İklimlendirme sektöründeki 90 yıllık tecrübesini gençlere aktararak geleceğe yön vermeyi amaçlayan Daikin, Türkiye’deki üniversitelerden mezun olmuş genç yetenekleri profesyonel hayata kazandırmak için yürüttüğü Global Trainee projesinin bu yıl 4’üncüsünü hayata geçirdi. İklimlendirme sektöründeki uluslararası gücünü gençler için benzersiz bir kariyer fırsatına dönüştüren Daikin Global Trainee ile 4 başarılı üniversite mezunu daha Daikin Ailesi’ne katıldı.
’İlk İşiniz Pasaport Almak!’ sloganı ile gençlere uluslararası deneyim edinme olanağı veren Daikin Global Trainee Projesi’nin bu yılki kazananları; Bahçeşehir Üniversitesi’nden Seren Coşkun, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Samet Öztürk, Sabancı Üniversitesi’nden Alper Ilgın ve Boğaziçi Üniversitesi’nden Pakize Gizem Ateş oldu.
Değerlendirmelerin ardından jüri karşısında kendilerini ifade etme başarısı gösteren bu 4 gencin, Daikin bünyesindeki kariyer yolculuğu başladı. Başarılı gençlerden Seren Coşkun ve Samet Öztürk Daikin Europe’ta, Pakize Gizem Ateş ve Alper Ilgın da Daikin Türkiye’de geleceğin yöneticileri olarak iş hayatına atılacak. Bir yıl boyunca farklı departmanlarda hem eğitim alma hem de çalışma olanağı yakalayan başarılı gençler, Daikin Europe ve Daikin Türkiye bünyesinde yönetici adayı olarak çalışmaya devam edebilecek.
DAIKIN’DEN GENÇLERE ULUSLARARASI KARİYER FIRSATI
Daikin Türkiye CEO’su ve Daikin Europe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder, bu yıl 4’üncüsü gerçekleşen Global Trainee Projesi’nin meyvelerini daha ilk yıldan itibaren almaya başladıklarını belirterek, “Hepsi birbirinden başarılı gençlerimiz arasından 4 kişiyi daha Daikin bünyesine kazandırmaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi ve ekledi: “Global Trainee Projesi ile geçtiğimiz yıllarda Daikin Ailesi’ne katılan gençlerimizin sayısı 16’ya ulaştı. Bu gençlerimizden 4’ü halen Daikin Europe’ta, 1’i, Avusturya, 1’i İtalya, 1’i İngiltere ve 5’i de Daikin Türkiye bünyesinde çalışmaya devam ediyor. Global Trainee programı ile bir yıllığına Belçika’ya giden gençlerimizin başka ülkelere transfer olması ise projemizin başarısını gösteriyor.”
Daikin’in değişik kademelerinde görevlendirmek üzere Türk gençlerine kapılarını açtığına dikkat çeken Önder, şu değerlendirmeyi yaptı: “Daikin, global yapılanması ile tüm çalışanlarına rotasyon imkanı veren bir kuruluş. Çalışanlarımız hem şirket içinde hem de farklı ülkelerde deneyim edinme şansına sahip. Daikin grup bünyesinde yeteneklerin ve bilginin transferine özel bir önem veriyor. Önümüzdeki dönemde hem Global Trainee hem de şirket içinde uyguladığımız programlar sayesinde, çok sayıda Türk genci Daikin’in faaliyet gösterdiği ülkelerde önemli görevler üstlenecektir.”
BAŞVURULAR HER YIL ŞUBAT AYINDA BAŞLIYOR
Her yıl 4 başarılı gence Daikin dünyasının kapılarını açan Daikin Global Trainee başvuruları, şubat ayından itibaren başlıyor. Bu özel programa katılmak için www.daikinkariyer.com ve www.facebook.com/daikinturkiye internet adreslerinde yer alan formları doldurmak yeterli oluyor. İlk değerlendirmeyi GlobalCV İK uzmanları yapıyor ve finalde jürinin karşısına çıkacak 12 ismi belirliyorlar. Haziran ayında yapılan jüri değerlendirmesinde ise, eğitim geçmişleriyle olduğu kadar liderlik ve girişimcilik özelliklerine, geleceğe yönelik hedeflere ve bunu sergileme kabiliyetine sahip 4 başarılı genç Daikin bünyesindeki kariyer yolculuğuna başlıyor.

DAIKIN GLOBAL TRAINEE 2015 JÜRİSİ

Wim De Schacht Daikin Europe Vice President HRM & Corporate/Strategic Planning
Hasan Önder Daikin Türkiye CEO’su
Hideki Nishimura Daikin Türkiye Başkan Yardımcısı
Tuna Gülenç Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı
Hikmet Özsoy Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı
Kerem Ozan Daikin Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü
Neslihan Yeşilyurt Daikin Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Departman Müd. Ve Daikin Akademi Koordinatörü
Pervin Kaplan Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı ve Eğitim Editörü
Veysel Berk evebirilazim.com ve Çaycı Kurucusu
Ertan Kırık Global CV Genel Müdürü
Gülçin Yücel Global CV İşe Alım Uzmanı
 

 

Bu haber 3312 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.