Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezini Ziyaret Etti

Güncelleme :16.03.2016

Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezinde gördüklerinden çok etkilendiğini belirten Bakan Işık, "Türkiye´nin ilk Ar-Ge Merkezleri arasında yer alan Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi, ülkemizin ve otomotiv sektörümüzün uluslararası rekabet gücünü artırmada önemli katkı sağlayacak, gurur duyacağımız bir teknoloji üssü olmuş" dedi.

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Anadolu Isuzu´nun yeni Ar-Ge Merkezini ziyaret etti. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Vehbi Yazıcı, Anadolu Grubu Otomotiv Grubu Başkanı Kamil Eser, Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan ve Anadolu Isuzu Ar-Ge Direktörü Arif Özer´in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Bakan Işık, Ar-Ge Merkezi hakkında ayrıntılı bilgi alırken, tasarım çalışmalarını ve testleri yerinde inceledi.

Anadolu Isuzu´nun, Ar-Ge´ye verdiği önemle otomotiv sektöründe yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da önemli bir aktör haline geldiği, ihraç edilen otobüslerin tamamının Anadolu Isuzu´nun Ar-Ge Merkezinde geliştirildiği ve Şekerpınar fabrikasında üretildiği bilgisi verilen Bakan Işık, Ar-Ge ve teknolojiye yapılan yatırımları çok önemsediklerini ifade etti.

Yeni yatırımlarla yetkinliği artırılan ve üretim tesisleri içinde bağımsız bir binaya taşınan yeni Ar-Ge Merkezindeki çalışmalardan çok etkilendiğini belirten Bakan Işık, araştırma ve geliştirme çalışmalarının ülkemiz açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümet olarak işbaşına geldiğimizden bu yana Ar-Ge çalışmalarını devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek desteklemeye özen gösterdik. Ar-Ge reform paketi ile pek çok yeniliklere imza attık. Firmalara önemli teşvikler sağladık. Bu teşviklerin de etkisiyle ülkemizdeki Ar-Ge Merkezlerinin sayısı hızla artıyor. Türkiye´nin ilk Ar-Ge Merkezleri arasında yer alan Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi de ülkemizin gurur duyacağı bir teknoloji üssü olmuş. Burada gördüklerim son derece etkileyici. Otomotiv sektörümüzün ve ülkemizin uluslararası rekabet gücünün artırılmasına önemli katkı sağlayacağına inandığım Ar-Ge Merkezinin kurulmasında ve bu noktaya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum."

 

Bu haber 2780 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
BİM 18. GES Yatırımını Devreye Aldı ... 24.04.2024
Avrupa Parlamentosu, Enerji Şartı Anlaşması'ndan çıkılmasını onayladı... 24.04.2024
TREDER depremzede öğrencilere akıl ve zeka oyunları dağıttı... 24.04.2024
Mercedes-Benz Türk, Endüstri 4.0 Teknolojileri ile Standartları Aşıyor!... 24.04.2024
Uludağ Enerji 23 Nisan’ı afet bölgesindeki çocuklarla kutladı ... 24.04.2024
Iveco Group’un yeni CEO’su Olof Persson Temmuz 2024’te görevde... 24.04.2024
Tüpraş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 12. Kez Düzenlediği Çocuk Şenliği ile Kutladı... 24.04.2024
SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı... 24.04.2024
Aytemiz Kayseri Bayileri, 23 Nisan'da Engelli Çocuklar İçin Özel Bir Etkinlik Düzenledi... 24.04.2024
Çin, petrol ve doğal gazda ‘rezerv zengini’... 24.04.2024
Türkiye'de elektrikli araç satışları 2023'te 8 kattan fazla arttı... 24.04.2024
ICCI Fuarı’nda enerji sektörüne yenilenebilir enerji müjdesi... 24.04.2024
Rosatom’dan bilim insanları, onkolojik ve fonksiyonel hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik yeni bir teknoloji geliştirdi... 24.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.