Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Enerji fuarı ICCI, yatırımcılara önemli fırsatlar sundu

Güncelleme :02.05.2016

27-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 22.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı’nda elektrik ve buhar üretiminden, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal ve güneş gibi yenilenebilir enerji sistemlerine kadar çeşitli ürün ve hizmetler sergilendi.

 

22.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 27-29 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırladı. Fuar boyunca, elektrik ve buhar üretiminden, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal ve güneş gibi yenilenebilir enerji sistemlerine kadar çeşitli ürün ve hizmetler sergilendi. Etkinlik, dünyada en hızlı gelişen enerji piyasalarından birine sahip olan Türkiye'de enerji endüstrisine bir kez daha önemli bir katkı sağlamış oldu.  

Invest.com'un raporuna göre, 2023 yılında Türkiye’nin enerji talebini karşılamak için gerekli toplam yatırım miktarının, son on yılda gerçekleştirilen toplam yatırım miktarının iki katını aşarak yaklaşık 110 milyar ABD doları olması bekleniyor. Bunun yanı sıra, Türkiye’de, su, rüzgâr, güneş, jeotermal ve diğer enerji türlerinin teşvik edici politikalarla ulusal şebeke içindeki payının önümüzdeki yıllarda artacağı öngörülüyor. ICCI fuarı, bu talebi ilgili sektörlerle buluşturuyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin açılış konuşmasında ICCI Fuarı ve Konferansının önemini şu sözlerle ifade etti: “Sürekli artan enerji talebini karşılamak ve dışa bağımlılığı azaltmak için var olan bütün potansiyellerimizi en kısa sürede devreye almak, yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızın tamamından yararlanmak durumundayız. Ülke olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji arzı içindeki payını yükseltmek, enerji verimliliğini artırmak, enerji ve tabii kaynaklar alanındaki faaliyetlerin çevreye olan olumsuz etkilerini en aza indirmek, enerji ve tabii kaynaklar alanında yenilikçiliğin öncüsü ve destekçisi olmak bakanlığımızın temel stratejileri arasındadır. Bu şartlar altında, ICCI hem katılım açısından hem de verimlilik açısından enerji sektöründe çok önemli bir gelenek oluşturmuş durumdadır."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın destekleri ile gerçekleşen enerji sektörünün en önemli buluşması  ICCI 2016 bu yıl 279 katılımcı firmaya ev sahipliği yaptı. 24 ülkeden katılımcılar yeni teknoloji ve hizmetlerini bu çatı altında sergiledi. Aralarından, Avusturya, Çin, Çek Cumhuriyeti ve Danimarka hükümetlerinden aldıkları finansal destek ile fuara milli katılım sağladılar.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel fuara ilişkin görüşlerini, “ICC 2016, yerli ve yabancı üreticiler, yatırımcılar ve satın almacılara yüz yüze görüşme fırsatı sundu. Bir kez daha gelecek vaad eden eden iş bağlantıları ve yeni ithalat-ihracat fırsatları yaratan bir etkinlik olarak öne çıktı. Fuar, konferans ve ikili iş görüşmelerinin bir arada olduğu Avrasya'nın tek enerji etkinliğini düzenliyor olmaktan mutluluk duyuyoruz" diye ifade etti.

Yeni pazarlara açılan kapı

ICCI, katılımcılarına Türkiye ve çevre ülkerdeki yeni pazarlara ulaşmaları için ideal bir ortam sağladı. Fuarı, Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Körfez ülkelerinden 14.044 profesyonel ziyaret etti. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Ticaret Heyeti programı kapsamında, Almanya, Özbekistan, İngiltere ve İran'dan satın almacılar, dernek temsilcileri ve editörler ağırlandı. Bunun yanı sıra, Azerbaycan, BAE, Gana, İtalya, Kazakistan, Sudan ve Yunanistan'dan ziyaretçiler fuara büyük ilgi gösterdi. Başta İran'dan olmak üzere, önemli endüstriyel teşebüsler, fuar boyunca yeni iş bağlantıları sağladı ve önemli satış anlaşmalarına imza attı.

Uluslararası ICCI Konferansı, fuarla eş zamanlı olarak düzenlendi

Sergilenen ürünlerin yanı sıra, eşzamanlı düzenlenen konferans da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. ICCI Konferansı boyunca, 35 oturumda 200'den fazla uluslararası konuşmacı ağırlandı. Bu yıl öne çıkan konular ise Türkiye, Avrupa ve Afrika enerji ticareti, ulusal ve uluslararası pazarlar oldu.

Türk Özel Sektörünün Enerji Vizyonu, Türkiye Enerji Politikaları, COP21 Paris Antlaşmasının Enerji Sektörüne Etkileri, Türk – Alman Enerji İşbirliği, Kamu GES Projeleri, GES Tesisleri Kalite Kontrol ve Sertifikasyon, Rüzgar Enerjisi, Hidroelektrik, Enerji Sektöründe Yabancı Yatırımlar tartışıldı. Avrupa’da yenilenebilir enerji gündeminde "Enerjinin Babası "olarak adlandırılan Hans Josef Fell de "Uluslararası pazarda Türkiye’nin yeri ve yenilenebilir enerji gelişimi için potansiyel ve kaynakları" konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

29 Nisan tarihinde gerçekleşecen Türkiye’de yer alan Yabancı Sermayeli Enerji Yatırımcıları Yönetim Kurulu Başkanlarının yer aldığı ve Türkiye enerji yatırımlarına ışık tutan panelde ise RWE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Markus ENKE, EWE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Frank QUANTE, Fichtner Türkiye Temsilcisi Uwe SIEVERS, DOOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Metin OKTAY ve DANSKE Türkiye Temsilcisi Sani TİRYAKİ enerji sektörünün yatırımlarının dünü, bugünü ve geleceğini mercek altına aldı. Markuz ENKE, konuşmasında, ICCI'ın  yenilenebilir enerji sektörüne yatırım yapmak isteyenler için önemini vurguladı.

3 başarılı günün ardından, ICCI 2016 endüstrinin tüm paydaşları için en önemli adres olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bir sonraki ICCI etkinliği 3-5 Mayıs  2017 tarihleri arasında düzenlenecek.
 

 

Bu haber 3635 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.