Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Otokar Comvex 2016´ya 15 aracıyla katıldı

Güncelleme :22.05.2016

 Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türk otomotiv sanayisinin gövde gösterisi yaptığı Comvex İstanbul 2016´da Euro 6 motorlu yeni otobüslerini ve Türkiye´nin `İlk´lerini sergiledi. Türkiye´nin ilk trene yüklenebilir frigorifik semi treyleri Huckepack Iceliner ve Türkiye´nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra Otokar standında ziyaretçilerle buluştu. Son 6 yıldır üst üste Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, kapılarını bu yıl 5. kez açan Comvex´te otobüsten treyler ve kamyona kadar uzanan geniş ürün yelpazesi ile yer aldı.

 Otokar, ticari araç sektöründeki yeni ürün ve teknolojilerin ilk kez görücüye çıktığı Comvex İstanbul 2016´ya geniş ürün yelpazesi ile katıldı. Euro 6 motorlu otobüslerini ziyaretçilerle buluşturan Otokar, fuarda otobüsün yanı sıra, semi-treyler ve hafif kamyon segmentlerinde yer alan 15 aracını sergiliyor. Türkiye´nin ilk trene yüklenebilir frigorifik semi treyleri Huckepack Iceliner, Türkiye´nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra fuarın gözde araçları arasında yer alıyor.

 Türkiye otobüs pazarının 6 yıldır lideri olan Otokar, otobüs için ayırdığı alanda şehiriçi ve servis/turizm segmentine hitap eden yeni Euro 6 motorlu otobüslerinin yanı sıra, 2012 yılında geliştirdiği Türkiye´nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra´yı ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı ESHOT (Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs) Genel Müdürlüğü´nün 100 adet körüklü otobüs alımı ihalesini kazanan Otokar, yeni KENT LF Körüklü otobüsünü de Comvex´te sergiliyor.

 Treyler alanında Türkiye´nin ilk huckepack frigorifik semi-treylerini ziyaretçilerle buluşturan Otokar, lojistik sektörüne yönelik olarak geliştirdiği ADR´li tanker ve platfom semi-treyler araçlarını da fuarda sergiliyor. Otokar standında ayrıca düşük yakıt tüketimi, güçlü motor gücü ile dikkat çeken 8,5 tonluk Otokar Atlas kamyonları da yerini alıyor.

 Ziyaretçilerini Comvex´in 2´nci salon, 204 nolu standında ağırlayan Otokar´ın 24 Mayıs 2016´ya kadar devam edecek olan fuarda görülebilecek araçları şöyle;

Otobüsler (Şehiriçi otobüsler): Kent LF Körüklü, Kent LF, Doruk LE, Sultan City, Doruk Electra

Otobüsler (Servis/Turizm otobüsleri): Sultan Mega VIP, Sultan Comfort, Engelsiz Sultan Maxi, Sultan S

Treyler: Tanker Semi Treyler, Huckepack Iceliner, Plato

Hafif Kamyon: Otokar Atlas

 EURO 6 OTOBÜSLERİNİ COMVEX 2016'DA SERGİLİYOR

Geçen yıl toplamda 3 bin 531 adetlik otobüs ve küçük otobüs üretimine imza atan Otokar, 25 kişi ve üzeri yolcu taşıyan otobüs pazarında 6 yıldır Türkiye'nin lider otobüs markası konumunu koruyor. 2016 yılında Otokar, yeni Euro 6 otobüsleriyle Comvex´e çıkarma yaptı. Avrupa pazarına uzun süredir sunduğu Euro 6 araçlarıyla büyük beğeni toplayan Otokar, Türkiye´de 1 Ocak´tan itibaren geçerli olan Euro 6 Emisyonlu Motorlu Araçlar Yönetmeliği doğrultusunda geliştirdiği yeni otobüslerini Türkiye pazarının beğenisine sundu. Güvenlik konusundaki regülasyonlar doğrultusunda Otokar Ar-Ge merkezi bünyesinde projelendirilen "Gelişmiş Acil Durum Fren Sistemi" ve "Şerit Değiştirme İkaz Sistemi"ne sahip Otokar otobüsleri de Comvex´te görülebilecek araçlar arasında yerini aldı.

 TÜRKİYE´NİN İLK TRENE YÜKLENEBİLİR SOĞUTUCULU SEMİ-TREYLERİ İLK KEZ COMVEX´TE

Uluslararası nakliye ve intermodal taşımacılıkta karayolu, demiryolu ve denizyolunun karma bir şekilde kullanılmasını sağlayan yarı römork taşıma modeli giderek daha fazla tercih ediliyor. Otokar, zaman ve hız kazandıran, aynı zamanda egzoz emisyon salınımını azaltan bu çevreci yöntem için yine bir ilke imza attı. Bu taşımacılık modeline uygun olarak frigorifik treylerde Code XL ve Huckepack sertifikasına sahip Türkiye´nin ilk yerli üreticisi Otokar oldu. Otokar´ın Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiği yeni "Iceliner" semi-treyler, huckepack özelliği sayesinde özel tasarım dingil ve süspansiyon sistemine sahip. Iceliner, her iki yanında bulunan 2´şer adet UIC595-6 ve EN 130044 standartlarına uygun şekilde tasarlanmış ve işaretlendirilmiş yükleme aparatları sayesinde P 400 CODE e/f/g/i kodlarındaki özel trenlere özel vinçler sayesinde kolaylıkla ve güvenli bir şekilde yüklenebiliyor. Araç aynı zamanda sektörün en düşük ısı iletim katsayısına sahip ürünlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Iceliner, trenlerde ulaşılan yüksek hızlara direnç gösterebilen sertifikalı üst yapısı sayesinde daha güvenli taşımacılık vadediyor, sahip olduğu EN 12642 CODE XL Yük Emniyeti Sertifikası ile taşınan yükün daha emniyetli taşınmasını; kaza anlarında yükün dağılmasını, çevreye ve yüke minimum zarar gelmesini sağlıyor. Yakıt ve nakliye maliyetlerinde ciddi avantajlar sunan Iceliner, hem ATP hem de HACCP hijyen sertifikasıyla da ön plana çıkıyor.

 TÜRKİYE'NİN İLK ELEKTRİKLİ OTOBÜSÜ

Türkiye'nin lider otobüs markası Otokar, fuarda 2012 yılında geliştirdiği Türkiye'nin ilk elektrikle çalışan otobüsü Doruk Electra´nın İstanbul, Antalya, İzmir gibi 11 farklı ilde denenmiş, 33,900 km yapmış olan test aracını sergiliyor. Doruk Electra daha temiz bir çevre, daha sessiz bir trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik vadediyor. 6-8 saat arasında tam şarj olabilen araç, ideal şartlarda tam şarj ile 280 km mesafe kat edebiliyor. Yoğun şehiriçi trafiğinde, yolcu sayısının çok olduğu saatlerde dahi akü ömrünü koruyarak yüzde 80 kapasite ile 170 kilometre menzil sunan Doruk Electra, harici bir şarj altyapısına ihtiyaç duymuyor. Sanayi tipi 3 faz elektriğin olduğu her yerde şarj edilebilen, uluslararası güvenlik sertifikasyonu olan ECE R100-01 yönetmeliğine sahip olan araç, çarpışma, yanma ve kısa devre gibi durumlarda çevresine zarar vermeyen yüksek güvenlikli Lityum Demir Magnezyum Fosfat teknolojisini üzerinde barındırıyor.

 KENT LF KÖRÜKLÜ: Türkiye'de ilk kez Busworld 2016'da sergilenen Kent LF Körüklü, 18,75 metre uzunluğunda. Geniş iç hacmi ile sınıfında en yüksek yolcu taşıma kapasitesini sunan araç, hızlı ve kolay iniş-biniş imkanı sağlayan alçak tabanı, güçlü kliması ve çevreci Euro 6 motoru ile şehir içi toplu taşımacılıkta keyif vadediyor. Kent LF Körüklü ABS, ASR, EBS, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici emniyet sistemi ile maksimum güvenlik sunuyor.

 KENT LF: 12 metrelik araç, basamaksız alçak giriş tabanı, geniş iç hacmi ile yolculara eşsiz konfor sunan, düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile ideal bir belediye otobüsü. Güçlü kliması ile her mevsim ferah yolculuk vadediyor. ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.

 DORUK LE: İç ve dış modern görüntüsü, güçlü motoru, yol tutuşu ve üstün çekiş performansının yanı sıra ekonomik olmasıyla da ön plana çıkıyor. Alçak tabanı ve iniş kapısındaki engelli rampası ile tekerlekli sandalyeli, bebek arabalı ve yaşlı yolcuların rahatlıkla araca giriş ve çıkışına olanak sağlıyor. Büyük ve geniş camları, ferah iç hacmi ve standart sunulan kliması ile yolculara rahat ve keyifli yolculuk yaşatıyor. Avrupa güvenlik normlarına uygun sistemlerin kullanıldığı otobüslerde, ön ve arkada tam kuru havalı disk frenlere ek olarak ABS, ASR ve Retarder sayesinde maksimum güvenlik sunuyor.

 SULTAN CITY: Şehir içi toplu taşımacılığında, iç ve dış modern görüntüsü, iç ferahlığı ile ön plana çıkıyor. Düz arka zemini engelli yolcu taşımacılığına olanak veriyor. Araç, geniş kapısı ile hem yolcu iniş binişini hızlandırıyor; hem de kolay açılır kapanır engelli rampasıyla herkese seyahat özgürlüğü sunuyor.

 ENGELSİZ SULTAN MAXİ: Yedi bedensel engelli yolcuyu kendi tekerlekli sandalyelerinde oturarak taşıma kapasitesine sahip olan Engelsiz Sultan Maxi, 2008 yılından beri Fransa, Almanya, İtalya, İspanya gibi ülkelerde kullanılıyor. Araç, engelli bireylerin topluma daha çok katılması yönünde atılan adım ve regülasyonlara uyum çerçevesinde Türkiye pazarına sunuldu.

 SULTAN MEGA VIP: Turizm ve kısa mesafe gibi özel VIP müşterilerin transferi ve seyahatleri için özel olarak tasarlanan araç, 2+1 koltuk düzeninde ve toplamda 25+1+1 koltuk yerleşimi ile sunuluyor. Düşük işletme ve yakıt maliyeti ile kullanıcı dostu olan Sultan Mega VIP, bagaj bölmesinde kullanılan özel ahşap yer kaplamasından, taban kaplamasına, özel tasarımlı yolcu koltuğundan, pileli perdesine, tavan aydınlatmasından, sürücü kokpitine kadar kullanılan tüm malzemeleriyle VIP kalitesinde seyahat imkanı tanıyor. Araçta yer alan geri görüş kamerası, navigasyon sistemi, MP3 çalar gibi standart özellikler, sürücü mahallinde bulunan dokunmatik ekran ile kolayca kumanda edilebiliyor.

 SULTAN COMFORT: Turizm sektörü için özel donanımlarla üretilen ve birçok özelliğin standart olarak sunulduğu Sultan Comfort, iç ve dış modern görüntüsü, güçlü motoru, yol tutuşu ve üstün çekiş performansıyla ön plana çıkıyor. Yakıtta cimri, 6 ileri vites sistemi ile rampada güçlü olan hesaplı araç, dış ve iç tasarımıyla dikkat çekiyor. Geriye yatabilen ve yana açılabilen rahat yolcu koltukları ve kesintisiz aydınlatma özelliği yolcuların da keyifli yolculuk yapmalarını sağlıyor. Standart sunulan LCD ekran ve DVD player, buzdolabı, rehber (hostes) koltuğu ve mikrofon sistemi ile turizm sektörünün hizmetine hazır.

 SULTAN S: Personel ve servis taşımacılığına uygun olarak tasarlanan SULTAN S, güçlü motoru ile her türlü yol koşulunda üstün performans sağlıyor. Sultan S, 6 ileri vitesi, yakıttaki cimriliği ve düşük işletme giderleriyle dikkat çekiyor.

 TANKER SEMİ TREYLER: Türkiye´nin ilk ADR Sertifikalı tankerini üreten ve bu sınıfın Türkiye´deki öncüsü konumundaki Otokar, Comvex'te Tanker semi-treyler aracını sergiliyor. Müşteri talepleri doğrultusunda tüm ihtiyaçlara cevap veren farklı kesit alternatifleri ile sınıfının en fazla ürün çeşidine sahip Otokar tankerler, ihtiyaca göre semi-treyler ve kamyonüstü olarak kullanıcısına ulaşabiliyor. Devrilmeye karşı stabilite gerekliliklerini tanımlayan ECE R111 regülasyonu kapsamında "R111" tip onayına sahip tankerler güvenli bir taşımacılık sunuyor.

 OTOKAR PLATO: Yurtiçi nakliyede ihtiyaçlara özel çözüm geliştiren Otokar, Comvex Fuarı´nda Plato aracını sergiliyor. Farklı yükler için uygun çözümler sunan Plato, yüksek mukavemetli şasi ve taban konstrüksiyonu, özel dikme ve kilit sistemlerinin yanı sıra güçlü ve kullanışlı ön duvarı ile dikkat çekiyor.

 HAFİF KAMYON OTOKAR ATLAS: 8.5 ton azami yüklü ağırlığı ve sınıfının en yüksek istiap haddi ile kullanıcısını tüm yüklerden kurtaran Atlas, güçlü, sağlam şasisi ve makas sistemi ile işleri kolaylaştırıyor. 112 kW ve 491 Nm tork değerine sahip güçlü Cummins motoru ile her türlü yol koşulunda en üstün performansı sunan araç, güçlü motoru, tam havalı fren sistemi, düşük yakıt tüketimi ve standart kliması ile öne çıkıyor.

Bu haber 3332 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.