Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Brisa sismik izolatörleri Türkiye pazarına sunacak

Güncelleme :17.06.2016

Brisa, Bridgestone’un geliştirdiği ve binaların depreme dayanıklılığını artıran sismik izolatörleri Türkiye pazarına sunacak.
 

Brisa açıklamasına göre, Brisa, "deprem-geçirmez" binalar için, Japon ortağı Bridgestone’un ileri teknoloji ürünü sismik izolatörleri ile pazarda yerini alacak.
Açıklamada yer verilen bilgilere göre, Bridgestone, toplumsal bir sorumluluk alarak uzun yıllara dayanan deneyimi ve ileri teknolojisini depreme dayanıklı ürünler geliştirmek için kullanıyor. 1980 yılında Japonya’da ilk sismik izolatörleri üreten Bridgestone, bugün bu alanda dünyanın lider teknoloji geliştiricileri arasında yer alıyor. Bridgestone sismik izolatörleri, önemli Ar-Ge çalışmaları sonucunda kauçuk ve çelik ham maddelerden üretiliyor ve binalar için sarsıntıları emen tampon görevi üstleniyor.
15 Haziran’da düzenlenen "Sismik İzolasyonda Yeni Dönem" konferansının destekçileri arasında yer alan Brisa, bu alandaki ileri teknoloji ürünlerini tanıttı.
Sismik izolatörlerin dünyadaki yaygın kullanımına dikkati çeken Brisa Ticari Ürünler Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış, şunları aktardı:
"Bridgestone tarafından üretilen sismik izolatörler son 35 yılda Japonya’da gerçekleşen yüksek şiddetteki birçok depremde, 2 bin 500’ü aşkın projede test edildi ve bu depremler sismik izolatörlerin farklı yükseklikteki yapılarda etkin kullanımı sayesinde, can ve mal kaybı olmadan atlatılabildi. Bridgestone’un öncü Ar-Ge çalışmalarının ürünü olan sismik izolatörler, üstün teknolojisi ve emniyet unsurları ile küresel pazarda önemli bir yere sahip ve başta Japonya olmak üzere ABD, Endonezya, Tayvan, İtalya ve Haiti gibi deprem riski yüksek bölgelerde yoğun bir şekilde kullanılıyor.
Sismik izolasyon, deprem riski yüksek ülkelerden olan Türkiye için de önemli bir ihtiyaç. Bu kapsamda, Brisa olarak 2015 yılı itibarıyla Bridgestone sismik izolatörlerin Türkiye’de satışına başladık. Pazarın mevcut büyüklüğü 60 milyon dolar civarında. Büyümekte olan bu pazarda biz de Bridgestone’un ileri teknoloji ürünleri ve Brisa’nın üstün hizmet ve mükemmellik anlayışıyla pazara öncülük ediyoruz. Örneğin, Türkiye piyasasına sunduğumuz Yüksek Sönümlü Kauçuk İzolatörleri yüzde 24 sönüm oranıyla öncü bir ürün."
Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de sismik izolatör kullanımının yaygınlaşmasının özellikle sosyal sorumluluk kapsamında da büyük önem taşıdığına değinen Atış, "Amacımız, ülkemizde yatırımları hızla artmakta olan hastaneler, okullar, iş merkezleri, yüksek konutlar ve data merkezleri başta olmak üzere, olabildiğince çok alanda binaları depreme dayanıklılığın ötesinde adeta 'deprem-geçirmez' yaparak toplumsal bir fayda üretmek. Özellikle ülkemizde anahtar endüstrinin de yüzde 75’inin birinci ve ikinci deprem bölgesinde yer aldığını düşündüğümüzde gelecekte sanayide de sismik izolatör kullanımının artacağını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.
 

 

Bu haber 8322 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
BİM 18. GES Yatırımını Devreye Aldı ... 24.04.2024
Avrupa Parlamentosu, Enerji Şartı Anlaşması'ndan çıkılmasını onayladı... 24.04.2024
TREDER depremzede öğrencilere akıl ve zeka oyunları dağıttı... 24.04.2024
Mercedes-Benz Türk, Endüstri 4.0 Teknolojileri ile Standartları Aşıyor!... 24.04.2024
Uludağ Enerji 23 Nisan’ı afet bölgesindeki çocuklarla kutladı ... 24.04.2024
Iveco Group’un yeni CEO’su Olof Persson Temmuz 2024’te görevde... 24.04.2024
Tüpraş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 12. Kez Düzenlediği Çocuk Şenliği ile Kutladı... 24.04.2024
SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı... 24.04.2024
Aytemiz Kayseri Bayileri, 23 Nisan'da Engelli Çocuklar İçin Özel Bir Etkinlik Düzenledi... 24.04.2024
Çin, petrol ve doğal gazda ‘rezerv zengini’... 24.04.2024
Türkiye'de elektrikli araç satışları 2023'te 8 kattan fazla arttı... 24.04.2024
ICCI Fuarı’nda enerji sektörüne yenilenebilir enerji müjdesi... 24.04.2024
Rosatom’dan bilim insanları, onkolojik ve fonksiyonel hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik yeni bir teknoloji geliştirdi... 24.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.