Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

İpragaz ISTRADE 2017’de yerini aldı

Güncelleme :26.05.2017

Türkiye’nin köklü ve güçlü enerji markası İpragaz, sektörün önemli platformlarına katılarak desteklemeye devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesi, EPDK’nın destekleriyle düzenlenen 2. Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi – ISTRADE 2017, İstanbul’da Shangri–La Bosphorus Oteli'nde gerçekleştirildi.
 

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İpragaz’ın katılımcıları ve destekçileri arasında yer aldığı ISTRADE 2017, 25 Mayıs Perşembe günü yapılan açılış konuşmaları ve “Elektrik Piyasalarında Ticaret ve Tedarik “ başlıklı ilk oturum ile başladı. İpragaz Genel Müdür Yardımcıları Eyüp Aratay ve Cem Deniz’in de katıldığı zirvede öğleden sonraki “Doğal Gaz Piyasalarında Ticaret ve Tedarik” başlıklı oturumun ardından Gala Yemeği düzenlendi.


ISTRADE 2017’nin ikinci gününde ise açılış konuşmalarını, “Organize Elektrik ve Doğal Gaz Piyasalarında Enerji Ticareti” konulu oturum takip etti. Zirvede daha sonra ise “Enerji Ticareti ve Risk Yönetimi” ile “Enerji Ticareti ve Şeffaflık” başlıklı paneller birbiri ardına düzenlendi. ISTRADE 2017, eş zamanlı düzenlenen Enerji Ticareti Derneği (ETD) Toplantısı ile “Petrol Ticareti ve Tedarik” başlıklı oturum ile son buldu.


TOBB, ELDER, ETD, PETFORM, EÜD, GAZBİR gibi Türkiye’nin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da desteklenen zirve, yine iki gün boyunca enerji sektörünün nabzını tuttu. Enerji sektöründeki birçok önemli başlık, ISTRADE 2017’de tüm tarafların katılımıyla değerlendirildi, sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.


Türkiye’nin güçlü ve önemli bir enerji pazarına sahip olduğunu vurgulayan İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, “Bununla birlikte güncel gelişmeler ve yeniden düzenlenen piyasalarla ilgili durum değerlendirmesi yapılması, sorunların tespiti ve çözümlerin geliştirilmesi çok önemli. Bu noktada ISTRADE gibi platformlarımız da, kamu ve özel sektör dahil tüm tarafları ortak bir noktada buluşturma gibi gerçekten de çok önemli ve yapıcı bir misyon üstleniyorlar” dedi.


İpragaz’ın bulunduğu pazarları, segmentleri kuran ya da geliştiren bir marka olduğunun altını çizen İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Cem Deniz de, “İpragaz, müşterilerine 4 temel enerji segmentinde; LPG, LNG, elektrik ve akaryakıt alanlarında tek çatı altında çözümler sunabilen Türkiye’deki yegane markalar arasında. İpragaz, bu yapısı, yapıcı yaklaşımları ve 56 yıllık öncülük geleneği ile ISTRADE gibi tüm önemli platformlarda bizzat yer alıyor. Bu tür platformlara katılarak destekliyor” diyerek, ISTRADE 2017’de ele alınan önemli konulara dikkat çekti ve iki günlük zirvenin çok verimli geçtiğini belirtti.

 

Bu haber 3489 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.