Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

OKT Trailer Çalışanları Kampta…

Güncelleme :29.11.2017

OKT Trailer, yönetim sistemlerini güçlendirmek üzere kalite ekibini büyütüyor
 

Aydın’da faaliyet gösteren OKT Trailer firması, kalite yönetim sistemlerini güçlendirmek amacıyla personellerini kampa aldı. Kuşadası Ramada Resort ve Pine Bay Holiday Resort otellerinde gerçekleştirilen ve iki grup halinde yapılan eğitimlerde firmada çalışan personeller hem eğitim aldı hem de keyifli vakit geçirdi.

Dünyanın önde gelen Treyler firmaları arasında yer alan OKT Trailer, ihracat başarısını niceliksel değerlerin yanı sıra niteliksel olarak da sürdürüyor. Üretimin yanında dünya standartlarındaki kalitesi de her geçen gün artıyor.

Eğitim programlarına katılan OKT Trailer İnsan Kaynakları Danışmanı Ömer Küçük, Firma çalışanlarının yetkinliklerini geliştirmek için yapılan eğitim harcamalarını değerli bir yatırım olarak görüyoruz. Çalışanlara yapılan bu yatırımın şirket değerinin arttırılmasına yardımcı olduğunu düşünüyoruz. Firmaların eğitim planlamalarında mevzuatlar önemli bir yer tutuyor ancak OKT’ nin bu konudaki bakış açısı çok daha farklı bu nedenle de eğitime ciddi bir pay ayırıyor.  

OKT Trailer Yönetimi ile beş yıl önce yola çıktığımızda zayıf yönlerimizi ve tehditlerimizi ortaya koyan bir SWOT analizi yaptık. Eğitim faaliyetlerinin planlanmasını sadece İnsan Kaynakları departmanının işi veya çalışanın talebine bağlı olarak gerçekleştirilen bir aksiyon olarak değil, insan yönetiminin bir parçası olarak değerlendirdik. Eğitim planlaması, hem performans yönetiminin, hem de kariyer planlamasının bir parçası olarak ele alındığında daha verimli sonuçlara ulaşılmıştır.  

OKT Yönetimi, Performans yönetimi ve kariyer planlamasının en önemli görevleri arasında olduğunu çok iyi bilmektedir. Dolayısı ile eğitim planlaması üst yönetim tarafından performans yönetimi ve kariyer geliştirme süreçlerine yatırım olarak ele alınmıştır. OKT gibi el melekesi ile çalışan firmaların en önemli kaynağının insan olduğu bilinen bir gerçek. Değerli işgücünü kaybetmemek, uzun dönemde motivasyonu ve aidiyet duygusu yüksek çalışanlar yaratmak amacıyla çalışanlarımıza yatırım yapmak konusunda daha fazla bilinçliyiz.  Kariyer gelişimi, eksikliklerin giderilmesi, bireyin hem kendisine hem de bulunduğu organizasyona katkısının daha fazla olabilmesi için, hem iş gerekleri hem de kişisel gelişim amacıyla eğitimler sürekli olarak planlanmaktadır. Eğitim faaliyetleri konusunda desteğini bizlerden esirgemeyen OKT Yönetimine çok teşekkür ederiz. Rekabet, sektörde geldiği konum, varlığını sürdürme,  gelecek hedeflere ulaşma açısından sadakati yüksek çalışanlar kazanmanın en önemli yolunun eğitim olduğunu çok ama çok iyi biliyoruz. Sadece beyaz yakalılara yönelik değil mavi yakalılara yönelik de eğitimler veriyoruz. Eğitim ayrıca önemli bir motivasyon kaynağıdır. İnsan Kaynakları Departmanı olarak amacımız doğru elemanı işe almak, sonrasında motive etmek, performansı ve verimi yüksek olduğunda başarısını sürekli kılacak eğitimlere tabi tutmak, kariyer planlaması yapmak ve pozisyon fırsatları sunmaktır. İşine sağladığı katma değeri maddi manevi ödüllendirmektir.

OKT Akademi olarak dört yıl önce faaliyete geçirdiğimiz bir eğitim birimimiz var. Burada mesleği olmayan, sektörde çalışmak isteyen, başka meslek kollarından gelen kişileri yetiştiriyor, OKT personellerine de mesleki bilgi ve beceri kursları, kişisel gelişim eğitimleri sağlıyoruz. Farklı zamanlarda düzenlenen son eğitim kapsamı ise Kalite Yönetimi ve kalitenin ayrılmaz yanı olan Doküman Yönetimi konusunda oldu. OKT Trailer bünyesindeki kalite güvence, üretim, mühendislik, satış, satınalma, muhasebe ve bilgi yönetimi ile diğer tüm bölümlerde çalışanlara 2 grup halinde 3’ er günlük 4 ayrı kategoride eğitim verildi. Nefes egzersizleri ile başlayan eğitim programında konular teorik ve uygulamalı olarak işlendi. Uygulama örneklerini birer sunum ile paylaşan katılımcılar aynı zamanda sunum teknikleri konusunda da bilgi edindiler.  Yaratıcı klip ve takım çalışması oyunlarına da yer verilen eğitimlerde katılımcılara farklı tecrübeler kazandırıldı.

Kalite kültürünü geliştirmenin hedeflendiği belirtilerek, “Bu eğitim çalışmaları ile firmamızın performansını artırmak, sürdürülebilir kalkınma inisiyatiflerine sağlam bir temel oluşturmak üzere ISO 9001:2015 versiyonuna geçiş sürecinde kalite ekibimizi büyütüyor ve güçlendiriyoruz. “ dedi.
 

 

Bu haber 2990 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.