Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Statoil, Trakya’da doğalgaz arayacak

Güncelleme :16.05.2016

Norveçli enerji şirketi, yoğunlukla Tekirdağ'da olmak üzere Trakya'da doğalgaz arama faaliyeti yürütecek.
 

Norveçli enerji şirketi Statoil, Türkiye'de doğalgaz arama ve üretim faaliyetlerinde bulunmak için Kanadalı şirket Valeura ile iki keşif lisansı için bağlayıcı anlaşma yaptı.
Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, gaz arama çalışmalarını yoğun olarak Tekirdağ Banarlı'da sürdüren Valeura ile anlaştı.
Statoil, Kanadalı şirketin sahip olduğu Banarlı lisanslarında yüzde 50 hisseye sahip olurken, kalan pay Toronto Borsası'nda işlem gören Valeura'da olacak.
Varılan anlaşmada, Trakya'da doğalgaz arama çalışmalarının hızlandırılması ve bölgedeki kuyulardan birinde bu yılın sonu veya 2017'nin başında gaz çıkarılması planlandı.
İki şirketin arama çalışmaları, bölgenin derinliklerinde kalan gaz potansiyelini ölçecek. Keşif yaklaşık 540 kilometrekarelik alanı kapsıyor.
'Potansiyel konusunda iyimseriz'
Açıklamada, Türkiye'nin kuzeybatısında çalışmalara başlamanın, Statoil'in arama stratejisi kapsamında olduğunu vurgulayan şirketin arama faaliyetlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Erling Vagnes'in "Bölgedeki potansiyel konusunda iyimseriz." ifadelerine de yer verildi.
Kanadalı şirket Valeura, yaklaşık 4 yıldır Türkiye'de petrol ve doğalgaz arıyor.
Şirket bu yılın başında Banarlı lisansına bağlı Batı Gürgen-1 sahasında doğalgaz bulduğunu ve deneme sürecinde günlük 100 bin metreküp kapasitesine ulaşıldığını belirtmişti.
Valeura, 2015'te Trakya’da üç ayrı kuyuda gaz bulmuş ve üretime başlamıştı. Kanadalı şirket Trakya'da toplam 14 üretim ve arama lisansına sahip bulunuyor. Bunların yanı sıra şirketin Gaziantep'te de petrol arama lisansı bulunuyor.
 

 

Bu haber 5690 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
CW Enerji Galatasaray’la Türkiye’nin Enerjisini Dünyaya Taşıyor... 21.11.2025
Türkiye'nin şarj altyapısı büyümeye devam ediyor... 21.11.2025
Bars Lojistik Zorlu Rotalarda Büyüyor, 35 Tırsan... 21.11.2025
Beta Enerji’den Kadın İstihdamı ve Ar-Ge’de Çifte Başarı... 21.11.2025
Otomotivde Yapay Zekâ: Üretim Dışı Süreçlerde Stratejik Dönüşüm raporu yayınlandı... 21.11.2025
Zorlu Enerji bağlı ortaklığını satıyor... 21.11.2025
TotalEnergies Türkiye’nin yeni distribütörü Tuna Petrol oldu... 21.11.2025
Fırat EDAŞ, Battalgazi’de 22 Milyon TL’lik Yatırımı Hayata Geçiriyor... 21.11.2025
Aksa Doğalgaz'ın 'Yapay Zeka Destekli Müşteri Deneyimi Projesi' ödüle değer görüldü... 21.11.2025
ABD'nin ticari ham petrol stokları yaklaşık 3,4 milyon varil azaldı... 21.11.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.