Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Gazprom, Türk şirketlerini tahkime götürmeyi planlamıyor

Güncelleme :25.01.2017

Gazprom'un, fiyat anlaşmazlığı nedeniyle Türk şirketlerini tahkime götüreceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
 
 

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Türk doğalgaz şirketlerine karşı tahkim sürecine gitmeyi planlamadığı öğrenildi.
Viyana'daki Uluslararası Doğalgaz Konferansında değerlendirmelerde bulunan Rus yetkililerince, daha önce uluslararası medyaya yansıyan, Gazprom'un, gaz fiyatında anlaşamadığı için Türk şirketlerini "Stockholm'deki tahkim mahkemesine vermeye hazırlandığına" yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin son dönemde ivme kazandığına işaret eden yetkililer, Türk Akımı projesinin de gündemde bulunduğunu ve bu olumlu gelişmelerin ışığında tahkim yoluna gidilmesinin "çok zayıf bir ihtimal" olduğunu ifade etti.
Rus yetkililer, Türk şirketleriyle doğalgaz fiyatları konusunda zaman zaman anlaşmazlıklar yaşandığına, ancak sonuçta tarafların her zaman müzakere yoluyla anlaşmayı başardığına dikkati çekti.
Türkiye'de halen BOTAŞ dışındaki özel sektör tedarikçileri Bosphorus Gaz, Enerco Enerji, Akfel, Batı Hattı, Kibar Enerji, Avrasya Gaz ve Shell Enerji, Rusya ile 2013'te yapılan anlaşma doğrultusunda yıllık yaklaşık 10 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor.
Türk Akımı projesine yönelik anlaşmanın iki ülke arasında geçen yıl yaşanan uçak krizi nedeniyle imzalanmaması ve Rusya'nın, bu kapsamda özel sektöre verdiği yüzde 10,25'lik indirimi geri çekmek istemesiyle fiyat konusunda söz konusu anlaşmazlık ortaya çıkmıştı.
 

 

Bu haber 4428 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
CW Enerji Galatasaray’la Türkiye’nin Enerjisini Dünyaya Taşıyor... 21.11.2025
Türkiye'nin şarj altyapısı büyümeye devam ediyor... 21.11.2025
Bars Lojistik Zorlu Rotalarda Büyüyor, 35 Tırsan... 21.11.2025
Beta Enerji’den Kadın İstihdamı ve Ar-Ge’de Çifte Başarı... 21.11.2025
Otomotivde Yapay Zekâ: Üretim Dışı Süreçlerde Stratejik Dönüşüm raporu yayınlandı... 21.11.2025
Zorlu Enerji bağlı ortaklığını satıyor... 21.11.2025
TotalEnergies Türkiye’nin yeni distribütörü Tuna Petrol oldu... 21.11.2025
Fırat EDAŞ, Battalgazi’de 22 Milyon TL’lik Yatırımı Hayata Geçiriyor... 21.11.2025
Aksa Doğalgaz'ın 'Yapay Zeka Destekli Müşteri Deneyimi Projesi' ödüle değer görüldü... 21.11.2025
ABD'nin ticari ham petrol stokları yaklaşık 3,4 milyon varil azaldı... 21.11.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.