Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Bosphorus Gaz’ın hisseleri Şen Gruba geçti

Güncelleme :01.06.2017

 Adnan Şen Bosphorus Gaz’ın yüzde 71’lik hissesini satın almak için Rus enerji şirketi Gazprom ile anlaştı. EPDK ve Rekabet Kurumu onayı sonrasında Bosphorus Gaz’a ait hisselerin tamamı Şen Grubu’na geçmiş olacak.

 

Türkiye’nin ilk doğalgaz ithalatçısı olan Bosphorus Gaz’ın Rus enerji şirketi Gazprom’a ait yüzde 71’lik hissesinin Bosphorus Gaz Murahhas Azası Adnan Şen’e satışı konusunda iki taraf anlaşmaya vardı. Anlaşma sonrasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ve Rekabet Kurumu’na gerekli başvurular yapıldı. Onayların alınması ile Bosphorus Gaz’a ait hisselerin tamamı Şen Grubu’na geçmiş olacak. 

Hisse devri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bosphorus Gaz Murahhas Azası Adnan Şen, “Bosphorus Gaz’ın hisselerinin tamamını devir almamız Türkiye’nin güçlü ekonomik performansına ve enerji alanındaki büyüme potansiyeline olan güvenimizin göstergesidir” dedi. 

Türkiye’nin ilk doğalgaz ithalatçısı olan Bosphorus Gaz, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da müşterilerine aynı hizmet kalitesini sunmaya devam edecek.

Bu haber 4470 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Stellantis Operasyonlarının Merkezine Yapay Zekâ Geçiyor! ... 01.01.2026
Baymak'ın ısı pompası satışları 2025'te yüzde 50'nin üzerinde büyüdü... 01.01.2026
Hyundai, Güvenlik Testlerinde Zirveye Yerleşti... 01.01.2026
TLS Lojistik, 25. yılı için gala gecesi düzenledi... 01.01.2026
Radyant ısı sistemleri, açık alanları kullanılabilir kılıyor... 01.01.2026
Wind Power Genel Müdürü Samet Güldoğan: Değer sağlayan yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz... 01.01.2026
İtalyan enerji devi Saipem ile Türkiye Petrolleri arasında 18 milyar TL'lik anlaşma... 01.01.2026
Avrupa’nın Şarj Ekosisteminde Türk İmzası: Tunçmatik... 01.01.2026
EPDK, elektrik dağıtım şirketlerine yönelik 2026-2030 tarife döneminin yol haritasını belirledi... 01.01.2026
Akaryakıt, sigara ve alkollü içeceklerde ÖTV artışı sınırlandırıldı... 01.01.2026
Bakan Bayraktar: 2026, petrol ve doğal gaz aramalarında yeni bir dönemi açtığımız yıl olacak... 01.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.