Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Teksis ve Petronet’den yeşil yakıt üretimi konusunda işbirliğine ilk adım atıldı

Güncelleme :31.03.2022

 Akaryakıt İstasyonu Birimleri ve Otomasyon Sistemleri üretim ve ugulamalarında sektörün ilklerini gerçekleştiren Petronet ve Hidrojen Enerjisi teknolojilerinde başarılı çalışmalar sürdüren ve savunma sanayiinin güçlü firmalarından Teksis, Hidrojen Dolum İstasyonları üretimi konusunda işbirliği anlaşması imzaladılar.

Gerçekleştirdikleri yerli ve milli projelerle sektörlerinde önemli bir yere sahip olan Petronet ve Teksis, Paris İklim Anlaşması ile üstlenilen taahhütlerin yerine getirilmesinde çok önemli rol oynayan Hidrojen Enerjisi Teknolojilerinin yaygınlaşması için güçlerini birleştiriyorlar.

İşbirliği protokolüne Petronet Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Gemici ile Teksis Genel Müdürü Hüseyin Devrim imza attı.

Petronet – Teksis iş birliğinin ilk adımı geçtiğimiz aylarda Enerji Nötr Akıllı Bina konsepti kapsamında Yeşil Elektrik ile Yeşil Hidrojen Üretimi için atıldı. TEKSIS Teknoloji Binası Petronet tarafından kurulan Güneş Enerjisi Sistemi ile TEKSIS Elektrolizör ve Yakıt Hücreleri ile entegre edildi. Gün içerisinde ihtiyaç fazlası enerji Hidrojen gazı olarak depolanıyor ve akşam saatlerindeki ihtiyaç yakıt hücresinin ürettiği elektrik ile karşılanıyor. Bu sistemi yöneten ve verileri toplayan Enerji Yönetim Sistemi de iki firmanın ortak ürünü. Öte yandan, bu sistemde toplanan veriler 2023 yılı ilk aylarında kamuoyu ile anlık paylaşılmaya başlanacak. Bu sayede sektöre ilgi duyan taraflar yatırım kararları için sağlıklı bilgiye ulaşabilecekler.

Ülkemizin ilk Güneş-Hidrojen Enerji Nötr Binası için oluşturulan işbirliğinin devamında ise ülkemizde ilk olacak H2 Dolum İstasyonu dispenserlarının geliştirilmesi ve üretimi çalışmaları başladı.

Petroluem 2022 Fuarı kapsamında imzalanan protokol ile hayata geçirilen iş birliği projesi ile kısa vadede dispenser üretimi,  orta vadede ise hidrojen kompresörleri ve soğutma sistemleri üretimi hedefleniyor. Firmalar tarafından hali hazırda sağlanmakta olan Güneş-Hidrojen Enerjisi Üretim Sistemleri ile dolum istasyonlarında yeşil yakıt üretimi de mümkün olabilecek.

Ürünler ile kısa-orta vadede ülkemizde ve yurtdışında yaygınlaşması beklenen Hidrojen Dolum İstasyonlarının en önemli maliyet kalemlerini oluşturan bileşenlerine rekabetçi çözümler getirilebilecek. Bu doğrultuda hem önemli oranda ithal ikamesi sağlanacak, hem de gelişen ileri teknolojilerde ihracat imkanı yaratılacak.

Bu haber 3041 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
İhlas Holding, “yeşil dönüşüme” katıldı... 31.10.2024
Socar Türkiye'nin şirketi Millenicom'un satış süreci tamamlandı... 31.10.2024
Dicle Elektrik Ekipleri Kaçak Kontrolünde Tehdit Edildi... 31.10.2024
Naturelgaz, net karını 6 kat artırdı... 31.10.2024
İnci Holding 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı... 31.10.2024
STAR Rafineri’nin ilk planlı bakım duruşu başarıyla sona erdi... 31.10.2024
Ekol Lojistik Enerjisini Güneş’ten Alıyor... 31.10.2024
Bakan Bayraktar: Elektrik ve doğal gazda devlet desteği büyük... 31.10.2024
Gazprom, Linde şirketinden tazminat istiyor... 31.10.2024
Ford Otosan, Girişimcilerle Bir Araya Geldi... 31.10.2024
Mercedes, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalıkla ilgili seminer düzenledi... 31.10.2024
Mercedes-Benz Türk, Kamyon Satış Bayileriyle Buluştu!... 31.10.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.