Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Akkuyu NGS'ye yeni eğitim simülatörü teslim edildi

Güncelleme :24.06.2024

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşa sahasına yeni bir simülatör teslim edildi. Simülatör, santralin elektrik bölümü çalışanlarını elektrikli ekipmanlar üzerinde çalışma konusunda eğitmek üzere tasarlandı.

Rosatom'un elektrik enerjisi bölümü olan Rosenergoatom Concern A.Ş'nin kontrol biriminin bir parçası olan Rusya Nükleer Güç Santralleri İşletme Bilim ve Araştırma Enstitüsü (VNIIAES A.Ş) tarafından üretilen simülatör, elektrikli ekipmanların bakım ve onarım eğitimi için üretildi. Simülatörün donanım sistemi, güç ünitesindeki elektrikli ekipmanların birebir aynı bileşenlerini içeriyor. NGS'nin işletimi sırasında 0,4 kilovolt voltajla çalışacak olan ekipman, santralin elektrik ekipmanıyla tamamen aynı parçalara sahip. Simülatörün güç devreleri, personel için güvenli voltajlar kullanıyor.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Nükleer Güç Santrali Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh simülatörün teslimine ilişkin olarak şunları kaydetti:

"NGS işletme personelinin eğitimi için Türkiye'nin ilk ve benzersiz eğitim merkezini donatmak üzere çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Geçen yıl eğitim merkezi faaliyete geçtiğinde, kontrol odasının tam ölçekli simülatörü ile donatıldı ve bu simülatör sayesinde reaktör ve türbin binalarındaki ekipmanları kontrol etme konusunda uzmanları eğitmeye başladık. Tüm NGS işletme personeli için simülatörle uygulamalı eğitim zorunluluk teşkil ediyor. Rosatom'un tesislerinde Akkuyu NGS personeli için özel olarak üretilen elektrik ekipmanları eğitim simülatörü, elektrik bölümü çalışanlarının niteliklerini geliştirmelerini sağlayacak. Yeni simülatörde elektrik bölümü uzmanları gerekli tüm becerileri gerçeğe en yakın koşullarda uygulayacaklar."

Akkuyu NGS eğitim merkezi, Cumhuriyetin 100'üncü yıldönümünde faaliyete geçti. Aynı tarihte tam ölçekli bir ünite kontrol odası simülatörü, bir analitik simülatör ve bir ön eğitim odası kurulup işletmeye hazır hale getirildi. Bugüne kadar nükleer santral işletme personelinden 6 grup eğitim merkezindeki eğitimini tamamladı.

Bu haber 2776 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
ZF Aftermarket, Automechanika'da sürdürülebilir otomotiv yenileme pazarı için çözümlerini tanıttı... 27.09.2024
Yeşil dönüşüm, Türkiye'nin yatırım çekmesi için eşsiz fırsatlar sunuyor... 27.09.2024
Dünya Kahve Günü’ne özel ikinci kahveniz Aytemiz’den hediye!... 27.09.2024
SEDAŞ, Elektrik Enerjisinin Güvenli Kullanımı İçin Çağrıda Bulundu... 27.09.2024
Kâmil Koç, Outdoor Awards 2024’te “Outdoor’a Değer Katan Karayolu Ulaşımı Markası” seçildi... 27.09.2024
Güncellenmiş EQS ile giderek artan elektrikli menzil... 27.09.2024
Körfez Ulaştırma, Tüpraş’ın Akaryakıt Lojistiğini Kesintisiz Sağlarken 2050 Karbon Nötr Hedefine de Hibrit Lokomotifleriyle İvme Kazandırıyor ... 27.09.2024
Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas “Elektrik Dağıtımında Yeni Bir Dönemin Kapısını Aralıyoruz”... 27.09.2024
TREDER, Doğanşehir Fen Lisesi’ne robotik kodlama sınıfı kurdu... 27.09.2024
Türkiye, karasal rüzgar enerjisi kapasite artışında Avrupa 5'incisi oldu... 27.09.2024
Club TotalEnergies üyelerine Servis Plan’dan yüzde 30 indirim... 27.09.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.