Haber Ekonomi


Haberler

Otomotiv sektörü dönüşürken tedarik zincirinde yeni çözümler sunuluyor

Güncelleme :17.10.2024

 Yeniden kullanılabilir ambalaj çözümlerinde dünya lideri olan CHEP, koruyucu iç profil tasarımları ile hassas ve kırılgan parçaların hasarsız taşınmasını sağlıyor. Aynı zamanda bu profiller, gereksiz dolgu malzemelerinin kullanımını en aza indiriyor, geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir malzemelerden üretilirse karbon ayak izinin azaltılmasına katkı sunuyor. 

Otomotiv sektörü, alternatif yakıtlarla çalışan araçlara geçiş sürecinde yeni zorluklarla karşılaşıyor. Özellikle hassas, pahalı ve kırılgan parçalar, standart ambalaj çözümlerinin ötesinde yenilikçi yaklaşımlar gerektiriyor. Bu durum, sürdürülebilir ve uzun vadeli bir tedarik zinciri stratejisi arayan firmaları yeni arayışlara yönlendiriyor.

Otomotiv tedarik zincirinde gereken yeni çözümlere dair görüş bildiren CHEP Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Funda Şimşirel şunları söyledi:  ‘’Otomotiv sektörü gibi hassas ve karmaşık bileşenlerin taşındığı bir alanda, dış ambalaja ek koruyucu iç profillerin kullanımı büyük önem taşıyor. Otomotiv parçaları taşıma esnasında yeterince korunamadığında, hem mali kayıplar hem de çevresel etkiler artıyor. Özellikle yeni nesil elektrikli araçlarda kullanılan bataryalar ve hidrojen yakıt hücreleri gibi kırılgan ve pahalı parçalar için daha özelleştirilmiş çözümlere ihtiyaç duyuluyor.’’

‘’Depolama alanları daha verimli kullanılabiliyor’’

Sundukları ambalaj tasarım çözümlerine dair bilgi veren Şimşirel, ‘’Uzmanlar, koruyucu iç profil kullanımının sadece ürünleri korumakla kalmadığını, aynı zamanda lojistik operasyonlarının verimliliğini artırdığını belirtiyor. Müşteriye özel iç profil tasarımlarımız, sevkiyat sırasında ürünlerin hareket etmesini önleyerek hasar riskini en aza indiriyor ve önemli maliyet tasarrufları sağlıyor. Aynı zamanda sevkiyat başına taşınan urun miktarını artırarak nakliye ve depolama alanlarının daha verimli kullanılmasına yardımcı oluyor" dedi. Ambalaj atıklarının azaltılması, otomotiv sektöründeki karbon ayak izini azaltmanın en hızlı yollarından biri olduğu belirten Şimşirel, “Bu profillerin kullanımı, gereksiz dolgu malzemelerinin kullanımını en aza indirirken, geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir malzemelerden üretildiklerinde çevre dostu bir seçenek sunuyor’’ diye konuştu.

‘’Müşteri memnuniyeti artarken, firmalara rekabet avantajı sağlıyor”

Tedarik zincirinde zamanında ve hasarsız teslimatın, müşteri memnuniyeti açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Şimşirel, şöyle konuştu: ‘’Otomotiv sektöründe güven ve sadakatin kazanılması için ürünlerin mükemmel koşullarda müşteriye ulaşması kritik bir unsur. Koruyucu iç profil kullanımı, parçaların sorunsuz ve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayarak tedarik zincirinde kesintisiz bir süreç yaratıyor. Çevresel sürdürülebilirlik, maliyet tasarrufu ve müşteri memnuniyetini artırma gibi avantajlar sunan bu çözümler, sektörde rekabet avantajı elde etmek isteyen firmalar için büyük önem taşıyor’’ ifadelerini kullandı.

Bu haber 63 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
En Yakıt’tan 3 Kat Mil Kampanyası... 17.10.2024
Cezayir'den yola çıkan LNG gemisi 19 Ekim'de Türkiye'ye ulaşacak... 17.10.2024
UND Başkanı Şerafettin Aras :“Türkiye’yi Lojistikte Global Lider Yapmak Zorundayız!”... 17.10.2024
DFDS’den yeni bir hat: Marmara Ereğlisi/ Martaş-Trieste ... 17.10.2024
Aktif Bank GES tesisi üretime başlıyor... 17.10.2024
UTİKAD, Türkiye’nin En Büyük Lojistik Buluşmasına Ev Sahipliği Yapacak... 17.10.2024
OKT Trailer IAA Transportation 2024'de Fuarın Gözdesi Oldu!... 17.10.2024
Canpolat Taşımacılık, verimlilik yatırımlarını yine Tırsan ile sürdürdü... 17.10.2024
Eyüp Lojistik deneyimini gayrimenkul sektörüne taşıyacak... 17.10.2024
Uludağ Elektrik'ten meme kanserinde erken teşhis farkındalığı için "pembe" fatura... 17.10.2024
Aydem Enerji’nin yeni CEO’su Serdar Marangoz oldu... 17.10.2024
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 468 bin 393 motorlu araç üretildi... 17.10.2024
Jeotermal enerji sektörü jeotermal kaynaklardan daha fazla yararlanmak istiyor... 17.10.2024
Küresel LNG ithalatı eylülde yüzde 8,9 arttı... 17.10.2024
Otomotiv sektörü dönüşürken tedarik zincirinde yeni çözümler sunuluyor... 17.10.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.