Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Prometeon’un Geniş Avrupa Bölgesi’ne Türkiye’den CEO

Güncelleme :06.07.2025

 Prometeon Tyre Group, stratejik bir reorganizasyona giderek Türkiye operasyonlarını Geniş Avrupa (Greater Europe) Bölgesi’ne bağladığını duyurdu. Bu kapsamda Gökçe Şenocak; Avrupa, Türkiye, Rusya, Orta Asya Kafkaslar (CIS) Bölge CEO’su olarak görev yapacak.

Dünyanın ilk ve tek global ticari lastik odaklı şirketi Prometeon Tyre Group, operasyonel verimliliği artırmak, daha yalın ve etkili şekilde bölgeleri yönetmek adına küresel organizasyon yapısında önemli bir değişikliğe gitti. Gelişimi sürdürmek amacıyla, Türkiye doğrudan Avrupa Bölgesi’ne (Greater Europe) dahil edildi. 

Gökçe Şenocak Geniş Avrupa Bölge CEO’su olarak atanırken, Prometeon’un Avrupa, Türkiye, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar’ı kapsayan coğrafyada daha entegre ve etkili bir operasyon yürütmesi hedefleniyor. 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Prometeon Avrupa, Türkiye, Rusya, Orta Asya Kafkaslar (CIS) CEO’su Gökçe Şenocak, “2016’da Pirelli Endüstriyel ile başlayan yolculuğumuz 2017’de Prometeon olarak konumlanmamız ile yeni bir yön buldu. 2022 yılında başlayan Pirelli markasından Prometeon markasına dönüşüm yolculuğumuzda önce lastiklerimizin üzerine Prometeon Engineered damgasını taşıdık. Ardından 2024 yılında Prometeon markalı premium lastiklerimizi piyasaya sunduk. Bugün Türkiye’de ağır ticari araç lastiklerinde tek markada pazar lideri olmaktan gurur duyuyoruz.”

Şenocak bu güçlü adımın gelecekteki büyüme hedeflerine yönelik önemli bir hamle olduğunu vurgulayarak şöyle dedi: “Türkiye’nin Geniş Avrupa Bölgesi içinde yer alması ülkemizin önemini ve Avrupa pazar dinamikleriyle olan uyumunu gözler önüne seriyor. Türkiye’nin ilk lastik fabrikası olan Kocaeli fabrikamız üretimi ve ihracat gücü ile Grubun bölgedeki lastik ihtiyacının yüzde 70’inden fazlasını karşılıyor. Gelişimi sürdürme hedefiyle atılan bu adım, bölge genelinde daha güçlü bir sinerji oluşturma yolunda değerli bir adım. Bu yalnızca bir liderlik değişimi değil; tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte ileriye doğru attığımız kolektif bir adımdır.” 

Bu haber 4103 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Continental, Lastik Aşınma Parçacıklarını Analiz Etmek İçin Vakum Teknolojisine Geçiyor... 01.12.2025
Schneider Electric, AVEVA ve ETAP OpenUSD İttifakına Katıldı... 01.12.2025
Eurorepar Car Service 300’üncü Servis Noktasını Hizmete Açtı... 01.12.2025
Mercedes-Benz Türk’ün Bayi Ağı ve Yetkili Servis Yeniden Yapılanma Süreci Koluman Ankara ile Tam Gaz Devam Ediyor ... 01.12.2025
Toyota Pilotu Ogier WRC’deki 9. Dünya Şampiyonluğu’nu İlan Etti... 01.12.2025
Otokar’a 83,6 Milyon USD’lik COBRA II Siparişi... 01.12.2025
Şanlıurfa’da Kaçak Elektrik Denetimleri Sıklaştırıldı: Bir Haftada 2 bin 626 Abone Tespit Edildi ... 01.12.2025
CW Enerji Spora Destek Olmaya Devam Ediyor... 01.12.2025
SOCAR Fiber’e TSKB’den Dijital Altyapı Yatırımı İçin 10 Milyon Dolarlık Finansman... 01.12.2025
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, Vizyon Buluşmalarında Konuşmacı Olarak Yer Aldı... 01.12.2025
BYD’nin Elektrikli Kompakt Şehirli SUV’u ATTO 2 Rekabetçi Fiyatı ile Aralık Ayında Türkiye’de!... 01.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.