Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Stellantis ve Koç Holding Üst Yönetimi Tofaş Fabrikası’nı Ziyaret Etti

Güncelleme :13.09.2025

Tofaş, hafif ticari araç üretim anlaşmasının imzalanmasının ardından Stellantis’in üst yönetimini Bursa’da fabrikasında ağırladı. Stellantis Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, Stellantis CEO’su Antonio Filosa, Stellantis Orta Doğu ve Afrika COO’su Samir Cherfan, Tofaş’ın Bursa Fabrikası’nı ziyaret etti. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding CEO’su ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Haydar Yenigün ve Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu’nun ev sahipliğindeki ziyarette Stellantis yönetimi fabrikada incelemelerde bulundu ve üretim süreçlerini takip etti. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “57 sene evvel, FIAT Yönetim Kurulu Başkanı Giovanni Agnelli ile başlayan iş birliği, bugün Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Tofaş’ı yaratmıştı. Ne mutlu ki, bugün Agnelli ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi ve Stellantis’in Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann ile birlikteyiz. Yarım asrı aşkın süredir karşılıklı anlayış ve güvenle devam eden güçlü ortaklığımız için kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Stellantis Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, “Tofaş, sadece endüstriyel mükemmelliği değil, aynı zamanda nesiller boyunca inşa edilen bir ortaklığın gücünü de temsil ediyor. Bu yılın başlarında Stellantis Türkiye ve Tofaş’ın entegrasyonuyla başlayan yeni dönem, bu ortaklığa ve Türkiye’nin stratejik rolüne olan güvenimizin güçlü bir göstergesidir” dedi. Stellantis CEO’su Antonio Filosa da, “Tofaş her zaman endüstriyel gücün bir simgesi olmuştur. Şirket, şimdi her zamankinden daha fazla, Stellantis için önde gelen üretim ve ar-ge merkezlerinden birisi konumunda.  Bu fabrika ve bu değerli ekip bizim geleceğimizi ileriye taşıyor. Türkiye operasyonlarımızın yılın ilk yarısında başarıyla entegre olması, Tofaş'a olan güvenimizi ve Türkiye'nin potansiyeline olan inancımızı yansıtıyor. Daha da önemlisi, amaç ve tutku etrafında tek bir aile olarak birleşip hareket ettiğimizde, neler başarabileceğimizi gösteriyor” diye konuştu.

Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Tofaş, sektörün geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. Tofaş, kısa süre önce Stellantis ile “K9” modelinin hafif ticari araç ve combi versiyonlarının çoklu enerji platformlarında üretimine yönelik stratejik bir anlaşmaya imza atmıştı. Bu kapsamda aralarında Stellantis Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, Stellantis CEO’su Antonio Filosa, Stellantis Orta Doğu ve Afrika COO’su Samir Cherfan’ın olduğu Stellantis üst yönetimi, Tofaş’ın Bursa Fabrikası’nı ziyaret etti. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding CEO’su ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Haydar Yenigün ve Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Stellantis yönetimi fabrikada kapsamlı incelemelerde bulunarak üretim süreçlerini takip etti. 

Yarım asrı aşkın süredir anlayış ve güvenle devam eden güçlü ortaklık

Stellantis üst yönetimini Tofaş’ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “57 sene evvel, FIAT Yönetim Kurulu Başkanı Giovanni Agnelli ile başlayan iş birliği, bugün Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Tofaş’ı yaratmıştı. Ne mutlu ki, bugün Agnelli ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi ve Stellantis’in Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann ile birlikteyiz. Yarım asrı aşkın süredir karşılıklı anlayış ve güvenle devam eden güçlü ortaklığımız için kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Tofaş, Stellantis için merkezi bir üs haline geldi

256 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilecek “K9” projesinin, demonte araçlar (CKD) dahil, yıllık 150 bin adetlik üretim kapasitesiyle, 2026 yılının üçüncü çeyreğinde üretime başlaması planlanıyor. Stellantis ve Tofaş’ın güçlerini bir araya getiren bu proje, sürdürülebilir büyüme ve hızlı dönüşüm yaşayan hafif ticari araç (LCV) segmentinin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. 

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Stellantis Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, “Tofaş, sadece endüstriyel mükemmelliği değil, aynı zamanda nesiller boyunca inşa edilen bir ortaklığın gücünü de temsil ediyor. 57 yıl önce, büyükbabam Giovanni Agnelli bu iş birliğinin temellerini attı. Bugün, birlikte ne kadar yol kat ettiğimizi görmekten gurur duyuyorum. Güveni, yenilikçiliği ve ortak tutkuyu birleştiren bu ruh, bize rehberlik etmeye devam ediyor. Bu yılın başlarında Stellantis Türkiye ve Tofaş'ın entegrasyonuyla başlayan yeni dönem, bu ortaklığa ve Türkiye'nin stratejik rolüne olan güvenimizin güçlü bir göstergesidir” dedi. 

Koç Holding CEO’su ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çakıroğlu da, “Tofaş, sürekli olarak gelişen performansıyla, verimli, rekabetçi, kaliteli üretim gücüyle, Türkiye pazarındaki konumuyla ve yetkin insan kaynağıyla kendisine duyulan güveni fazlasıyla hak etmektedir. Stellantis’in Türkiye’deki tüm faaliyetlerinin Tofaş tarafından yönetilmesi, Tofaş için dönüm noktasıdır. Tofaş önümüzdeki dönemde büyümeye devam edecek, başarı çıtasını daha da yukarıya taşıyacaktır” değerlendirmesinde bulundu. 

Tofaş her zaman endüstriyel gücün simgesi oldu

Ziyaret vesilesiyle sadece yeni bir modelin doğuşunu değil, aynı zamanda birlik, beraberlik, tutku ve mükemmelliğin gücünü kutladıklarını vurgulayan Stellantis CEO’su Antonio Filosa ise şunları söyledi: “Tofaş her zaman endüstriyel gücün bir simgesi olmuştur. Şirket, şimdi her zamankinden daha fazla, Stellantis için önde gelen üretim ve ar-ge merkezlerinden birisi konumunda.  Bu fabrika ve bu değerli ekip bizim geleceğimizi ileriye taşıyor. Türkiye operasyonlarımızın yılın ilk yarısında başarıyla entegre olması, Tofaş'a olan güvenimizi ve Türkiye'nin potansiyeline olan inancımızı yansıtıyor. Daha da önemlisi, amaç ve tutku etrafında tek bir aile olarak birleşip hareket ettiğimizde, neler başarabileceğimizi gösteriyor. Stellantis olarak, Tofaş'a inanıyor ve gelecekte yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyoruz.”

Stellantis’in kalite göstergesi en yüksek fabrikası: Tofaş

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Tofaş ve Stellantis Türkiye birleşmesi, tarihimizde bir kilometre taşı. Yeni anlaşmalar, yeni yatırımlar, ortaklarımız Koç Holding ve Stellantis’in ülkemize ve bize duyduğu güvenin sonucu. Türkiye pazarının iki büyük oyuncusu bir arada, artık çok daha güçlüyüz. Yeni yapı ile başta müşterilerimiz olmak üzere, tüm paydaşlarımız için daha fazla değer yaratmayı hedefliyoruz demiştik. Kalite göstergelerimiz de ilk aydan itibaren hedeflerimize uygun olarak gerçekleşiyor ve en ön grupta yer alıyor. Bu kazanımlar tesadüf değil. Bugün itibarıyla fabrikamız Stellantis fabrikaları arasında ilk 3’te, boya atölyemiz ilk sırada yer alırken, kalite göstergelerimiz ise Stellantis içerisinde lider konumda olduğumuza işaret ediyor” diye konuştu. 

Bu haber 2773 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Continental, Lastik Aşınma Parçacıklarını Analiz Etmek İçin Vakum Teknolojisine Geçiyor... 01.12.2025
Schneider Electric, AVEVA ve ETAP OpenUSD İttifakına Katıldı... 01.12.2025
Eurorepar Car Service 300’üncü Servis Noktasını Hizmete Açtı... 01.12.2025
Mercedes-Benz Türk’ün Bayi Ağı ve Yetkili Servis Yeniden Yapılanma Süreci Koluman Ankara ile Tam Gaz Devam Ediyor ... 01.12.2025
Toyota Pilotu Ogier WRC’deki 9. Dünya Şampiyonluğu’nu İlan Etti... 01.12.2025
Otokar’a 83,6 Milyon USD’lik COBRA II Siparişi... 01.12.2025
Şanlıurfa’da Kaçak Elektrik Denetimleri Sıklaştırıldı: Bir Haftada 2 bin 626 Abone Tespit Edildi ... 01.12.2025
CW Enerji Spora Destek Olmaya Devam Ediyor... 01.12.2025
SOCAR Fiber’e TSKB’den Dijital Altyapı Yatırımı İçin 10 Milyon Dolarlık Finansman... 01.12.2025
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, Vizyon Buluşmalarında Konuşmacı Olarak Yer Aldı... 01.12.2025
BYD’nin Elektrikli Kompakt Şehirli SUV’u ATTO 2 Rekabetçi Fiyatı ile Aralık Ayında Türkiye’de!... 01.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.