Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Araç yıkamanın en doğru yolu

Güncelleme :31.10.2014

Araç yıkama makineleri konusunda dünyada otorite olarak kabul edilen ve dünyanın ilk araç yıkama makinesi üreticisi olan WASHTEC (ALMANYA), Tora Petrol güvencesi ile ürünlerini müşterileri ile buluşturmaya devam ediyor.

Gelişen bir toplum olarak bizler teknolojiye olan merakımızda, yatırımlarımızda gittikçe artmaktadır.Bu yükselen trend doğrultusunda, Tora Petrol olarak bizler sizlere daima ileri teknoloji ürünlerini sunmaya devam ediyoruz.

Araç yıkama makineleri konusunda dünyada otorite olarak kabul edilen ve dünyanın ilk araç yıkama makinesi üreticisi olan WASHTEC (ALMANYA), Tora Petrol güvencesi ile ürünlerini müşterileri ile buluşturmaya devam ediyor.

Bugün sizlere yeni nesil bir araç yıkama tesisini tanıtmak istiyoruz.

Alışagelmiş olan sistemlerin haricinde bu tesiste araçlar özel bir yürüyen bant aracılığı ile hareket ediyor.

 Öncelikle müşteri tesise geldiğinde kendine sunulan alternatif yıkama programlarından birini tercih ediyor, tesis yetkilisi aracın yürüyen banda yerleştirilmesi için müşteriyi yönlendiriyor ve yıkama yolculuğunuz başlıyor!

Üstelik bu işlemleri yapmak için aracınızdan inmenize gerek yok. Siz aracınızda otururken yıkama işlemleri devam ediyor. Acil bir işiniz çıktı hemen ayrılmanız mı gerekiyor merak etmeyin yıkama fişiniz için özel bir kod ile hazırlanıyor, bir sonraki gelişinizde bu fişi göstermeniz yeterli. Yıkama tesisimiz sizi hemen tanıyacaktır. Ve yıkama işleminiz yapılacaktır.

Araç yıkama yolculuğu boyunca toplam 7 istasyon geçiyor ve yolculuğunuz yaklaşık 3 dakika sürüyor.

Standart olarak yapılan bir elle yıkama tesisinde bu işlemlerin en iyi koşullarda 45 dakika sürdüğünü unutmayın.

3 Dakika içinde neler mi oluyor? Bakın aracı nasıl yıkıyoruz?

Öncelikle yıkama görevlisi aracınızı bir ön yıkamadan geçiriyor, bu arada aracınız bant üzerinde yürümeye devam ediyor, sizin hiçbir şey yapmanıza gerek yok. İlk istasyonda aracınızın yüksekliği ve uzunluğu ölçülüyor. Bu arada 2. İstasyonda aracınızın ön kısmından köpüklenme işlemi başlıyor. Buarada yaklaşık 6 metrelik bir yol kat etmiş oluyorsunuz. Sadece 10 litrelik bir temiz su kullanmış oluyoruz.

Köpüklenme işlemi devam ederken 3. İstasyonda her iki yandan araç tekerleriniz ve kapı alt kısımlarını yıkama için iki adet 2,5 metre uzunluğunda yatay fırçalar aracınıza yaklaşarak çok özel bir temizleme kimyasalı ile aracınız yıkanmaya devam ediyor. Bu arada 4. İstasyon aracınız alt kısmını çoktan yıkamış oluyor. Burada geri kazanılmış ve filtre edilmiş 153 litrelik bir su harcıyoruz, biç şebeke suyu kullanmıyoruz.

Sırada 5. İstasyon var, bu istasyon yüksek basınçlı üst ve yan yıkama istasyonu, geri kazanılmış ve filtre edilmiş bir su ile hiç şebeke suyu kullanmadan aracınız köpüklerden uzaklaştırılıyor. Burada yaklaşık 160 litre su kullanıyoruz. Ama merak etmeyin temiz su bu aşamaya kadar sadece 10 litre harcandı. 

Şimdi sırada 6. İstasyon var, burası çocuklar için çok eğlenceli, önce köpük şeklinde kar yağdı, sonrasında şiddetli bir su fırtınası gördük şimdi sırada dev silindir şeklinde fırçalar var.

Fırçalarımız gerçekten çok özel bir malzemeden üretilmiş, aracınıza kesinlikle zarar vermeyen bir teknoloji barındırıyor. Softecs fırçalar Avrupa da en iyi araç yıkayıcı seçilmiş patentli bir ürün.

4 tane yan fırça ve 1 adet üst fırça aracınız yıkamak için dönmeye başlıyor. Çok hassas bir ölçüm sayesinde aracınız dış kısmı bu özel fırçalar ve özel bir şampuan ile çepeçevre tertemiz oluyor.124 litre su harcadık ancak buda geri dönüşüm suyundan şebeke suyu harcamadık.

Ve 7. İstasyon özel bir cilalama istasyonumuz, burada 29 litre temiz su ile cila öncesi hazırlık yapıyoruz.

8. istasyon özel bir cilalama istasyonu birazdan aracınız çıkmış olacak, burada 34 litre temiz su ve aracınızı dış etkilerden koruyan özel bir cila sprinkler vasıtası ile uygulanıyor.

Yaklaşıl 3 metre sonra çok güçlü fanlar devreye giriyor ve hem üst hem de yandan aracınız üzerindeki su kaydırılıyor ve cila etkisini gösteriyor, ilk günkü gibi ışıl ışıl bir görüntü sağlıyor.

Daha bitmedi 9. İstasyon özel tekstil ürünler ile aracınızı çalıştırarak tesisten ayrılabilirsiniz.

Sizlere ANKARA FULPET OMVPOAŞ istasyonunda ki tesisimizden bahsettik, vaktiniz olunca bir uğrayın dikmen caddesi üzerinde, günde 700 araç yıkanıyor, müşterilerimiz mükemmel bir temizlik ve hızlı bir hizmetten özellikle çok memnunlar.

Bu yılbaşında 2. Tesisimiz Antalya’da açılıyor, akabinde İzmir, Bursa ve İstanbul.

Bir dahaki sefere başka yeniliklerimiz ile tekrar buluşmak üzere.

Bu haber 3840 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Continental, Lastik Aşınma Parçacıklarını Analiz Etmek İçin Vakum Teknolojisine Geçiyor... 01.12.2025
Schneider Electric, AVEVA ve ETAP OpenUSD İttifakına Katıldı... 01.12.2025
Eurorepar Car Service 300’üncü Servis Noktasını Hizmete Açtı... 01.12.2025
Mercedes-Benz Türk’ün Bayi Ağı ve Yetkili Servis Yeniden Yapılanma Süreci Koluman Ankara ile Tam Gaz Devam Ediyor ... 01.12.2025
Toyota Pilotu Ogier WRC’deki 9. Dünya Şampiyonluğu’nu İlan Etti... 01.12.2025
Otokar’a 83,6 Milyon USD’lik COBRA II Siparişi... 01.12.2025
Şanlıurfa’da Kaçak Elektrik Denetimleri Sıklaştırıldı: Bir Haftada 2 bin 626 Abone Tespit Edildi ... 01.12.2025
CW Enerji Spora Destek Olmaya Devam Ediyor... 01.12.2025
SOCAR Fiber’e TSKB’den Dijital Altyapı Yatırımı İçin 10 Milyon Dolarlık Finansman... 01.12.2025
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, Vizyon Buluşmalarında Konuşmacı Olarak Yer Aldı... 01.12.2025
BYD’nin Elektrikli Kompakt Şehirli SUV’u ATTO 2 Rekabetçi Fiyatı ile Aralık Ayında Türkiye’de!... 01.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.