Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Yüce Auto-Škoda’dan Tarihi Rekor

Güncelleme :07.01.2025

 Yüce Auto-Škoda, markanın küresel satış gelişiminde, hacimsel büyüme anlamında Almanya ve İngiltere'nin aralarında bulunduğu en başarılı üç pazardan biri oldu.

Škoda, 2024 yılını 43.972 adetlik satış ile tamamlayarak Türkiye pazarındaki rekorunu kırdı. Yıl boyunca elde ettiği bu sonuçlarla Yüce Auto-Škoda, markanın küresel satış gelişiminde, hacimsel büyüme anlamında Almanya ve İngiltere'nin aralarında bulunduğu en başarılı üç pazardan biri oldu. 

“Hedefimizi aştık“

Yüce Auto-Škoda Genel Müdürü Zafer Başar, "Belirsizliklerle başladığımız 2024 yılını hedeflerimizin ötesinde satış adetleriyle tamamladık. Tamamıyla yenilenen ve her kesme hitap eden ürün gamımızın yarattığı yukarı yönlü ivmeyle yıl boyunca toplamda 43 bin 972 adet otomobilimizi Škoda tutkunlarıyla buluşturduk. Birbiriyle uyum ve yüksek motivasyonla çalışan ekibimiz sayesinde bu başarıya ulaştığımızı belirtmek isterim" dedi.

 Škoda'nın tamamen elektrikli modellerinden Elroq ve makyajlı Enyaq'ın yeni yılın ilk yarısında satışa sunulacağını belirten Başar, "Satış adetlerimizi ve buna paralel olarak pazar payımızı 2025'te de artırmayı hedefliyoruz. Makyajlı Enyaq ve Elroq modellerimiz şüphesiz ki bu amacımızın arkasındaki en büyük itici gücümüz olacaklar" diye ekledi.

En çok Octavia tercih edildi

Škoda’nın 2024’te en çok tercih edilen modeli 11.616 adet ile yenilenen tasarımı ve teknolojileriyle dikkat çeken Octavia oldu. B-SUV segmentindeki modeli Kamiq ise 9.280 adetle Škoda’nın ikinci en çok satış yapan modeli olarak öne çıktı.

Türkiye'de segmentinin lideri Superb bu dönemde 9.305 adetlik satışa ulaşırken, hem filo hem perakende satışlarda tüketicinin ilgisini çeken hatchback model Scala 3.889 adetle yılı tamamladı.

 SUV segmentinin en çok tercih edilen modellerinden olan ve 2024‘te yenilenerek Türkiye pazarında ağustos ayından itibaren satışa çıkan Yeni Škoda Kodiaq ise 5 aylık sürede 3.724 adet tercih edilirken, sınıfının üstünde sunduğu geniş yaşam alanı ve dinamik tasarımıyla öne çıkan Škoda Fabia 3.255, markanın kompakt SUV sınıfındaki temsilcisi Karoq ise 2.903 adetlik satışa ulaştı. 

Bu haber 837 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.