Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Enerji santrallerinde bakım, denetim ve modernizasyon verimliliği yüzde 10 arttırıyor

Güncelleme :09.09.2015

 Türkiye’nin artan enerji ihtiyacına karşın, yeni kaynakların talebi karşılamada yetersiz kalması nedeniyle mevcut termik santrallerin önemi artıyor. Düzenli bakım, denetim ve modernizasyon ile enerji verimliliğinde yüzde 10’luk bir artış sağlanıyor.

 Uluslar arası tecrübesi ve 150 yıllık geçmişi ile sürdürülebilir, daha çevreci ve daha verimli projeler üreten TÜV SÜD,8 Eylül’de, İstanbul’da “Güvenilir, Sürdürülebilir Enerji Üretimi Zirvesi” düzenledi.

 Enerji verimliliği ve sürdürülebilir enerji üretiminin tartışıldığı zirvede, çevre ile barışık üretim için, santrallerin bakımı ve denetimi masaya yatırıldı.

Zirveye, TÜV SÜD AG Yönetim Kurulu Üyesi Karsten Xander, EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, TÜV SÜD Türkiye Genel Müdürü Hakan Özsezer ve TÜV SÜD Endüstri Birimi Yöneticisi Dr. Boris Gehring ile birlikte enerji sektöründen çok sayıda yerli ve yabancı misafir katıldı.

Türkiye’nin artan enerji ihtiyacı ile beraber, enerji kaynaklarının verimliliği zirvenin ana konusunu oluşturdu. Zirvede, Türkiye’deki kısıtlı enerji kaynaklarından dolayı, mevcut elektrik santrallerinin önemini vurgularken, termik santrallerde bakım, denetim ve modernizasyon ile enerji verimliliğinde yüzde 10’luk bir artış sağlandığına dikkat çekti.

Türkiye’de verimlilik %8.8 arttırılabilir

Zirvede, TÜV SÜD tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’de bakım ve denetimlerle, enerji verimliliğinde yüzde 8.8’lik bir artış sağlanabileceği belirtildi. Verilere göre, dünyada doğalgaz santrallerinde sağlanacak yüzde 1’lik verimlilik artışının 15 yılda 66 milyon dolarlık tasarruf sağladığı ortaya çıkarken, bu tür üretim açıklarının standart kontrol ve iyileştirme çalışmaları ile kapatılmasının mümkün olabileceği belirtildi.

Tesislerin ömrü 15-20 yıl uzayabilir

 Zirvede konuşan TÜV SÜD Güç Sistemleri Birimi Yöneticisi Boris Gehring, yapılan enerji ithalatında Türkiye’nin dünya 11’incisi olduğunu belirterek, Türkiye için verimliliğin, hayati önem taşıdığını söyledi. Türkiye’de 2030 yılına kadar elektrik talebinin yılda ortalama yüzde 4.6 artacağını belirten Gehring, “Talebe bağlı olarak verimliliği arttırmak zorundayız. Bakım ve denetim yolu ile tesisin ömrünü 15 ila 20 yıl uzatmak, kullanım kapasitesini yüzde 4 ila 8, verimliliği de yüzde 8 ila 10 arttırmak mümkün oluyor” şeklinde konuştu.

Hakan Özsezer: Türkiye’nin “2023 Enerji Vizyonu”na katkı sağlayacaktır

 Toplantıda, Türkiye’nin 2023 enerji vizyonuna değinen TÜV SÜD Türkiye CEO’su Hakan Özsezer, TÜV SÜD olarak 2023 Enerji Vizyonu için çalışacaklarını söyledi. Türkiye’nin elektrik santrali kurulu gücü ile üretimi arasında ciddi bir fark bulunduğunu belirten Özsezer “Santrallerin bakımı ve denetimi büyük önem taşıyor, 150 yıllık geçmişimiz ve tecrübemiz ile, ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda verimliliğin arttırılması ve enerji faaliyetlerinin çevreye duyarlı bir şekilde entegre edilmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Ölümcül kazalar muayenelerle %15 düştü

TÜV SÜD Yönetim Kurulu Üyesi Karsten Xander, güvenlik, kalite ve sürdürülebilirlik alanlarında kapsamlı çözümler sunduklarını vurgularken, hedeflerinin insanları, yatırımları ve çevreyi teknolojinin bilinmez formundan kaynaklanan risklerden korumak olduğunu söyledi. 1987 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösterdiklerini belirten Xander “ Şirketimizin Türkiye’de enerji alanı dışında da faaliyet gösteriyor. 2002 yılından itibaren Ulaştırma Bakanlığı ile yürütülen araç muayene projesine başladık ve bu amaçla 2005 yılında TÜVTÜRK’ü kurduk. Bugün ülkenin her yerinde yer alan ve yılda 10 milyon muayene gerçekleştiren 305 istasyonumuz var. Bu sayede de araçların muayene olma oranı yüzde 9 arttı ve ölümcül kazalar yüzde 15 azaldı” şeklinde konuştu.

 2014 yılında TÜV SÜD, Türkiye’nin önde gelen tahribatsız muayene, denetim ve kalite hizmetleri veren Tekkon’u bünyesine katarak, Türkiye’de büyümeye devam ettiklerini belirten Karsten Xander, TÜV SÜD’ün Türkiye’deki operasyonları için, yerel enerji tedarikçileriyle ortak çalışarak, yeni çözüm ortakları bulmak istediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber 3445 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Yenilenebilir hidrojen, öncelikle karbonsuzlaşması zor sanayi ve ulaştırma sektörlerinde yaygınlaşacak... 04.02.2025
Polat Enerji ve T Dinamik 13,4 MWh Enerji Depolama Sistemi Kuruyor... 04.02.2025
Continental, Kışa Hazırlık İçin Sürücüleri Uyarıyor... 04.02.2025
Otokar, 16'ncı kez Türkiye Otobüs Pazarının Lideri ... 04.02.2025
Enerjisa Üretim’den Geleceğin Kadın Liderlerine Destek: Womentum’da 4. Dönem ... 04.02.2025
UEDAŞ, Müşteri Memnuniyetinde Sektör Lideri Oldu ... 04.02.2025
Rosatom, Hindistan’daki Kudankulam NGS’nin 6. Güç Ünitesi İçin Reaktör Kabını Sevk Etti ... 04.02.2025
Darphane'den 'UTTS'nin maliyetinin 5 TL olduğuna dair çıkan haberlere yalanlama ... 04.02.2025
Kalyon Enerji’den 520 MWp’lik Yeni Yatırım... 04.02.2025
Sertel Grup Lojistik Filosunu 255 Adet Mercedes-Benz Actros ve Atego ile Büyütüyor! ... 04.02.2025
Zorlu Holding’in Akıllı Hayat Akademisi’nde 6. Dönem Eğitimleri Tamamlandı... 04.02.2025
Hareket'ten Çalışanlarına TOGG Jesti... 04.02.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.