Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Elektrik dağıtım sektörüne standart gelecek

Güncelleme :23.09.2016

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, elektrik dağıtım sektöründe işlerin belirlenmiş standartlarda ve belgelendirilmiş kişiler tarafından yürütülmesini amaçlıyoruz dedi.

 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel, elektrik dağıtım sektöründe işlerin belirlenmiş standartlarda ve belgelendirilmiş kişiler tarafından yürütülmesini amaçladıklarını söyledi.
Yüksel, ELDER’in bugüne kadar Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile yaptığı çalışmalar ve imzalanan protokol sonucunda, elektrik dağıtım sektöründe 10 Ulusal Meslek Standardı hazırlandığını ve bunun Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı. Bu standartların 4’ünün yeterliliğinin onaylandığını anlatan Yüksel, diğer 6 mesleğin yeterlilik kriter taslaklarının hazırlanarak kamuya açık halde görüşe sunulduğunu söyledi.
Söz konusu taslakların 10 Ekim’e kadar sektörün görüşüne açık olacağını dile getiren Yüksel, şöyle konuştu:
“Gelen görüşlerin değerlendirilmesinin ardından taslaklara son şekli verilecek ve MYK’da ilgili sektör komitesine sunulacak. Kriterlerin hızlı bir şekilde ‘Ulusal Yeterlilik’ niteliği kazanarak uygulamaya geçmesini hedefliyoruz. Bu süreç sonunda, bu alanlarda mesleki yeterlilik belgesi bulunan çalışanlar sektör tarafından istihdamda öncelikli olarak tercih edilecek. Böylece sektörde kalifiye iş gücü artacak, çalışanlar ise bireysel gelişimine ve mesleki kariyerine yatırım yapmış olacaklar. Biz, elektrik dağıtım sektöründe işlerin belirlenmiş standartlarda ve belgelendirilmiş kişiler tarafından yürütülmesini amaçlıyoruz.”

Bu haber 4065 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Yenilenebilir hidrojen, öncelikle karbonsuzlaşması zor sanayi ve ulaştırma sektörlerinde yaygınlaşacak... 04.02.2025
Polat Enerji ve T Dinamik 13,4 MWh Enerji Depolama Sistemi Kuruyor... 04.02.2025
Continental, Kışa Hazırlık İçin Sürücüleri Uyarıyor... 04.02.2025
Otokar, 16'ncı kez Türkiye Otobüs Pazarının Lideri ... 04.02.2025
Enerjisa Üretim’den Geleceğin Kadın Liderlerine Destek: Womentum’da 4. Dönem ... 04.02.2025
UEDAŞ, Müşteri Memnuniyetinde Sektör Lideri Oldu ... 04.02.2025
Rosatom, Hindistan’daki Kudankulam NGS’nin 6. Güç Ünitesi İçin Reaktör Kabını Sevk Etti ... 04.02.2025
Darphane'den 'UTTS'nin maliyetinin 5 TL olduğuna dair çıkan haberlere yalanlama ... 04.02.2025
Kalyon Enerji’den 520 MWp’lik Yeni Yatırım... 04.02.2025
Sertel Grup Lojistik Filosunu 255 Adet Mercedes-Benz Actros ve Atego ile Büyütüyor! ... 04.02.2025
Zorlu Holding’in Akıllı Hayat Akademisi’nde 6. Dönem Eğitimleri Tamamlandı... 04.02.2025
Hareket'ten Çalışanlarına TOGG Jesti... 04.02.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.