Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Zorlu Enerji’nin iki KSS projesine de “Yılın En İyisi” Ödülü

Güncelleme :07.12.2016

Zorlu Enerji’nin sorumlu yatırımcı bakış açısıyla hayata geçirdiği “Enerjimiz Çocuklar İçin” ve “Buharkent Gençleriyle Hayata Smaç” projeleri, JCI Culture Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından ödüle layık görüldü. Zorlu Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, iki KSS projesinde de Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerini karşılıyor olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

 

Zorlu Enerji, sektörün gelişimine katkı sunan yatırım projelerinde olduğu gibi, sorumlu yatırımcı bakış açısıyla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinde de fark yaratmayı sürdürüyor. Dünyanın en prestijli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan JCI Culture Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin düzenlediği 2016 Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde Zorlu Enerji iki ödülün sahibi oldu. Zorlu Enerji’nin Türkiye’nin ulusal ölçekli ilk enerji eğitim projesi olan “Enerjimiz Çocuklar İçin” ve dezavantajlı çocukların topluma kazandırılmasını amaçlayan “Buharkent Gençleriyle Hayata Smaç” projeleri birer ödül kazandı. Projelerin değerlendirilmesinde Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olmalarının dikkate alındı.

“Eğitime değer katan projeler önceliğimiz”


Zorlu Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, kurumsal sosyal sorumluluğu geçici çözümler olarak değil, toplumsal gelişim ve kalkınmada fark yaratacak uygulamalar olarak gördüklerini belirterek şöyle konuştu: “Zorlu Enerji olarak kendimizi ‘sorumlu bir kurumsal vatandaş’ olarak tanımlıyor; gerek sürdürülebilirlik çalışmalarımız, gerek sosyal sorumluluk projelerimiz, gerekse güçlü paydaş iletişimimizle bu yaklaşımımızı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Dünyayı daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma yörüngesinde buluşturmak için hem bireysel, hem de kurumsal olarak önemli görevlere sahip olduğumuzun bilincindeyiz. Projelerimizin başarısının arkasında da bu sorumlu ve bilinçli anlayışın yattığını düşünüyoruz.”

Çocuklara yönelik hayata geçirdikleri iki KSS projesinde de ödül kazanmış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Çakır, “Enerjimiz Çocuklar İçin’ projemizle, 2030 yılına kadar yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek ve iklim değişikliğinin üstesinden gelmek için belirlenen Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerinden ‘Nitelikli Eğitim’, ‘Erişilebilir ve Temiz Enerji’, ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim’, ‘İnsana Yakışır İş ve Büyüme’, “Hedefler için Ortaklıklar”, “İklim Eylemi” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması” ilkelerini; Buharkent Gençleriyle Hayata Smaç projemizle de ‘Sağlıklı Bireyler’ ve ‘Eşitsizliklerin Azaltılması’ ilkelerini karşılıyor olmak bizim için oldukça değerli” açıklamasında bulundu.

Çocuklar enerjiyi eğlenerek öğreniyor


Zorlu Enerji’nin 2010 yılında başlattığı Türkiye’nin ulusal ölçekli ilk enerji eğitimi projesi olan Enerjimiz Çocuklar İçin, yeni nesilleri enerji kaynakları, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlendirerek geleceğe hazırlamayı amaçlıyor. Şimdiye kadar 190 bin öğrenciye ulaşan proje, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı döneminde yeniden yapılandırılarak öğrenme sürecinin oyunlarla desteklendiği, etkili, sürece dayalı ve sürdürülebilir bir modele dönüştürüldü. Müfredata paralel içerikler, müfredat kazanımlarını pekiştiren ve tüm yıla yayılan aktivitelerle zenginleştirilen proje için İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile özel bir işbirliği sağlanırken, Bahçeşehir ve Hacettepe Üniversitelerinden enerji, pedagoji, eğitim gibi alanlarda uzman akademisyenlerden içeriklerin oluşturulması konusunda özel destek alındı.
.
Zorlu Enerji Grubu’nun bir diğer KSS projesi olan “Buharkent Gençleriyle Hayata Smaç” da, Aydın’ın Buharkent ilçesinde ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı çocukların spora teşvik edilerek sağlıklı bir şekilde toplumsal yaşama kazandırılmasını amaçlıyor. Buharkent Kaymakamlığı ve Belediyesi başta olmak üzere birçok yerel kurumun desteği ile 2014 sonunda başlayan ve 3 yıl sürecek olan projeye, Buharkent merkezinin yanı sıra köylerindeki okullardan ilk yıl 50, ikinci yıl ise 100 öğrencinin katılımı sağlandı.

 

Bu haber 3980 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Yenilenebilir hidrojen, öncelikle karbonsuzlaşması zor sanayi ve ulaştırma sektörlerinde yaygınlaşacak... 04.02.2025
Polat Enerji ve T Dinamik 13,4 MWh Enerji Depolama Sistemi Kuruyor... 04.02.2025
Continental, Kışa Hazırlık İçin Sürücüleri Uyarıyor... 04.02.2025
Otokar, 16'ncı kez Türkiye Otobüs Pazarının Lideri ... 04.02.2025
Enerjisa Üretim’den Geleceğin Kadın Liderlerine Destek: Womentum’da 4. Dönem ... 04.02.2025
UEDAŞ, Müşteri Memnuniyetinde Sektör Lideri Oldu ... 04.02.2025
Rosatom, Hindistan’daki Kudankulam NGS’nin 6. Güç Ünitesi İçin Reaktör Kabını Sevk Etti ... 04.02.2025
Darphane'den 'UTTS'nin maliyetinin 5 TL olduğuna dair çıkan haberlere yalanlama ... 04.02.2025
Kalyon Enerji’den 520 MWp’lik Yeni Yatırım... 04.02.2025
Sertel Grup Lojistik Filosunu 255 Adet Mercedes-Benz Actros ve Atego ile Büyütüyor! ... 04.02.2025
Zorlu Holding’in Akıllı Hayat Akademisi’nde 6. Dönem Eğitimleri Tamamlandı... 04.02.2025
Hareket'ten Çalışanlarına TOGG Jesti... 04.02.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.